Как да откажа сладкото - ръководство за гладници

Има как да откажете сладкото
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
Виж ››

Желанието за сладко е най-големият враг на всяка диета. Тези силни и неконтролируеми копнежи за специфични храни са много по-мощни от обикновения глад.

Храните, за които хората обикновено жадуват, са именно такива с високо съдържание на захар. Всъщност повече от 50% от населението редовно изпитва желание да хапне нещо забранено.

Незадоволимият апетит е една от най-сериозните причини, поради които хората имат проблеми със свалянето на килограми, пристрастяването към храната и преяждането.

Когато сме наясно с виновниците за тази ненаситност, ще бъде много по-лесно да ги избегнем. Вижте няколко леснопостижими съвети за пълно отказване от сладкото.

Пийте вода

Жаждата много често се бърка с глада или желанието за храна. Ако почувствате внезапен апетит към специфична храна, изпийте една голяма чаша вода и изчакайте няколко минути. Ще се изненадате, че вече няма да имате нужда от никакво сладко, тъй като тяло ви всъщност просто е било дехидратирано.

Яжте повече протеин

Яжте повече протеини, за да заситите глада

Консумирането на повече протеини може да намали апетита до 60% и да ви предпази от преяждане. Също така, той ще ви помогне да се чувствате заситени и удовлетворени за по-дълго време.

Разсейте се

Когато ви се дояде нещо сладко, опитайте се да се отдалечите от него възможно най-бързо. Например, направете една бърза разходка, дъвчете дъвка или вземете душ, за да изместите вниманието си върху нещо съвсем различно. Промяната на мисълта и околната среда ще помогне за спиране на сладкото.

Планирайте храната си

Водете си дневник, за да не ядете сладко

Ако е възможно, планирайте храната си за деня или за следващата седмица. След като вече знаете какво точно ще ядете, ще елиминирате спонтанността и несигурността. Вече няма да ви е необходимо да мислите какво ще бъде следващото ви ястие. По този начин ще се изкушавате по-малко и вероятността да ви се дояде сладко е минимална.

Осигурете си достатъчно сън

Вашият апетит до голяма степен се влияе от хормоните, които се променят през целия ден. Безсънието нарушава тези колебания и може да доведе до неконтролируем глад за сладко. Поради тази причина пълноценният сън може да намали вашето желание за сладичко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати