Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещи

Как се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещи

Как се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещи
Снимка: Нина Иванова Иванова

Пържолите заемат много важно място в живота на българите. Те са любимо ястие на малки и големи и присъстват на софрата ни с повод или без повод.

Обикновено се правят от различно месо, като най-често от свинско или пилешко. Всяка домакиня трябва да може да приготвя перфектни сочни пържоли, с които да угоди на семейството си.

Поради тази причина в тази статия ще ви представим една от най-хубавите рецепти за домашно приготвени вкусни свински пържоли.

А знаехте ли, че свинското месо е най-лесно смилаемото след агнешкото? Освен това спомага за нормалното функциониране на нервната система и подпомага умственото развитие.

Рецептата, която сме ви приготвили, е много лесна за изпълнение и не би затруднила дори и начинаещите готвачи. След като я опитате, със сигурност ще си оближете пръстите!

Необходими продукти:

Марината за сочни пържоли

- 1 кг свински пържоли

- 4 с.л. зехтин

- 4 картофа

- сока от 1 лимон

- магданоз

- сол

- ситно нарязана чушка

За маринатата:

- 4 с.л. зехтин

- 2 с.л. балсамов оцет /или обкновен/

- 1 скилидка чесън

- малко настърган джинджифил /по желание/

- 5 с.л. соев сос

- 3 с.л. кафява захар

- магданоз

Начин на приготвяне и инструкции:

Сочни пържоли

1. Първо, започнете с приготвянето на маринатата. Разбъркайте всички продукти в купа, докато кафявата захар напълно се разтопи;

2. Накиснете свинските пържоли в приготвената марината и ги оставете за около 12 часа в хладилника;

3. След като извадите купата от хладилника, преместете месото в тава. Печете в предварително загрята фурна за около 15-20 минути, колкото пържолите да се карамелизират. Извадете ги и ги оставете настрана;

4. В тиган с незалепващо покритие сгорещете зехтина и добавете картофите, които предварително сте почистили, измили и нарязали на малки кубчета. Оставете ги на слаб огън до готовност;

5. Отстранете картофите от котлона и ги поръсете със ситно нарязания магданоз;

6. Наредете в голямо плато готовите карамелизирани пържоли.

7. Сервирайте.

*Можете да поднесете карамелизираните свински пържоли и със зеленчуци по ваш избор, като ги приготвите по абсолютно същия начин.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest