Уникалните ползи за здравето от гъба Чага

Уникалните ползи за здравето от гъба Чага

Чага е буквално лечебната дар на природата. Чага е ценен природен продукт с мощни полезни свойства и е противотуморно средство.

През XVI век народите на Сибир считат, че брезовата гъба е панацея за почти всички сериозни заболявания. С отвара от нея се лекуват заболявания на сърдечно-съдовата система, черния дроб, бъбреците, белите дробове, стомаха и червата. Отвара от във вид на лосион се прилага върху циреи и с втриване върху болни стави.

Руските билкари от 18-ти век вече притежават рецепти за лечение на онкологични и стомашно-чревни заболявания с брезовата гъба Чага. Тя съдържа минерални соли. Съдържанието на пепел в нея е до 15%. Съставът на гъба Чага включва соли на силиций, много желязо, калций, магнезий, натрий, калий, цинк, мед и манган. Чага е много полезна за костите, сърцето, имунитета.

В нея има оксалова киселина, мравчена киселина, толкова необходими за нашето тяло. В Чага няма никакви фармакологични вещества, затова е добре да се използва о от абсолютно здрав човек, особено възрастни хора, за да се активира метаболизма.

Гъба Чага

Тя е източник на фибри, Гъбата съдържа много полезни вещества, на които дължи терапевтичните, противовъзпалителни и противоинфекциозни свойства. Органичните киселини, съдържащи се в нея, регулират и нормализират киселинно-алкалния баланс. В състава на Чага се включват уникални танини, които влияят на коагулацията на протеина, като образуват защитна обвивка под формата на тънка ципа върху кожата и лигавиците.

Полезни свойства на гъба Чага

- дава прилив на сила и енергия, подобрява благосъстоянието;

- антитуморен агент;

Чага

- подобрява състава на кръвта;

- притежава антимикробно действие;

- нормализира работата на стомашно-чревния тракт;

Уникалните ползи за здравето от гъба Чага

- възстановява чревната микрофлора;

- притежава диуретично и спазмолитично действие;

- понижава кръвното налягане;

- облекчава киселините и усещания за топлина в стомаха;

- активира метаболизма;

- добре е да се прилага Чага за болки в далака, включително и при деца;

- лекува възпалителни процеси в устната кухина (пародонтоза, пародонтит, стоматит);

- успокоява нервната система, облекчава безсънието и хроничните стресови състояния;

- отстранява от организма радионуклиди и тежки метали;

- нормализира ендокринните функции и подмладява организма;

- лекува кожни заболявания (акне, дерматози, псориазис, изгаряния);

Чаят от брезовата гъба действа релаксиращо върху гладката мускулатура на вътрешните органи и върху стените на кръвоносните съдове, като по този начин анестезира и облекчава спазмите. Чага е много полезна за пиене от хора с алергии, диатеза, екзема, непоносимост към някои храни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати