Ето как се отразяват различните храни върху психическото ни състояние

ядене на картофи

Има храни, които могат да ни помогнат да се почувстваме по-добре. Има и такива, които страшно много обичаме, но след тях се чувстваме по-скоро виновни, отколкото доволни. Това се случва, защото някои продукти притежават способността да влияят върху нервната система и психиката на хората. Ето как се отразяват различните храни върху психиката:

1. Пуканки – без тях не бихме могли да гледаме любимия си филм, но тях може да продължавате да хапвате. Те съдържат вещества, които намаляват стреса и депресията. Влияят положително върху психиката, а за да имат такъв ефект и върху фигурата ви, изберете пуканки без захар или масло.

2. Бял ориз – ако не сте особени професионалисти в кухнята, със сигурност едно от нещата, които приготвяте, най-често включва ориз. Може би ще промените това, след като разберете, че този продукт влияе негативно върху кръвната захар и оттам на целия организъм. Намалете консумацията му или го комбинирайте с храни с противоположен ефект.

свинската мас влияе добре на психиката

3. Свинска мас – в случай, че сте изпитвали колебания по този въпрос, отговорът е да! Готвенето със свинска мас е най-доброто за организма, тъй като тя съдържа вещества, насърчаващи мозъчната дейност.

4. Риба тон - често я добавяме към салати, но дали това е правилно? . Някои видове риба тон съдържат твърде големи количества живак, който действа негативно върху нервната система и мозъка.

5. Шоколад – ако не можете без сладко, заложете на черен шоколад. Той освобождава хормона на щастието, стимулира мозъчната функция и не съдържа чак толкова калории колкото обикновения.

6. Пшеница - както тя, така и нейните родственици са в основата на тестените изделия, към които посягаме от време на време. Те са с високо съдържание на глутен, към който много хора изпитват непоносимост. Някои от симптомите на това състояние за гадене, подуване и болка в корема. Ето защо, това са вредни храни, чиято консумация трябва да бъде сведена до минимум.

7. Картофи – макар да са въглехидрат, картофите съдържат вещества, които насърчават мозъчната функция, стимулират кръвоснабдяването и подобряват концентрацията.

сиренето влияе зле на психическото състояние

8. Сирене – то, от своя страна, съдържа вещество, което би могло рязко да покачи нивото на кръвното налягане и да доведе до силно главоболие.

9. Боб – много вкусно ястие, с което всички сме израснали. Колкото и да го обичате обаче, не прекалявайте с консумацията му, тъй като някои елементи, които съдържа могат да предизвикат затруднено кръвоснабдяване.

10. Подправки – обогатете менюто си с канела, куркума и шафран. Те са богати на различни витамини, минерали, антиоксиданти, които подобряват функционирането на процесите в организма, насърчават паметта и концентрацията, подобряват настроението и намаляват стреса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати