Как да се отървете от досадните мухи с билки и аромати

Как да се отървете от досадните мухи с билки и аромати
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Мухите могат да бъдат доста досадни, тъй като те са постоянно около нас и ние махаме с ръце, за да ги накараме да си отидат и да се отървем от тях, но те просто се връщат отново!

Освен това те живеят около месец, през което време постоянно се размножават, така че борбата срещу тях никак не е лесна. Плюс това имайте предвид, че те са бързи и летят!

И все пак има напълно ефективни естествени начини да се отървете от мухите - тези досадни паразити.

Мухите имат свои естествени слабости, така че, ако ги познавате, лесно можете да ги елиминирате. Те са много привързани към миризма и светлина, така че билки и етерични масла със силни аромати могат да служат като естествени репеленти.

Предлагаме 3 начина за естествено отблъскване на мухите:

1. Карамфил и лимон

Как да се отървете от досадните мухи с билки и аромати

Мухите мразят миризмата на карамфил и когато го комбинирате с лимон, ще получите мощно, безопасно, естествено отблъскващо мухите средство.

Ще имате нужда от лимон и карамфил. Трябва да нарежете лимона на половинки, а карамфилчетата да забодете в сърцевината. След това поставете лимона на масата си и няма да имате абсолютно никакви проблеми с мухите!

2. Направете си сами спрей против мухи

Можете успешно да се отървете от мухите, като използвате и домашно отблъскващ спрей. Трябва да избягвате търговските спрейове за борба с насекомите, тъй като те са пълни с химикали. Поради силната миризма на лимонената трева и ментата можете да използвате етеричните им масла.

Ще имате нужда от:

Как да се отървете от досадните мухи с билки и аромати

- 2 с.л. течен сапун, разреден

- 10-12 капки етерично масло от мента

- 10-12 капки етерично масло от лимонена трева

- спрей - 1 бутилка

- вода - 1 ч.ч.

Смесете водата и сапуна за съдове в бутилката със спрей. След това добавете 10 до 12 капки етерично масло от мента и 10 до 12 капки етерично масло от лимонена трева. Затворете бутилката със спрей, разклатете, за да я разбъркате, и напръскайте из цялата къща. Също така, за да се отървете от мухите навън, напръскайте с тази смес на всеки 2 седмици.

3. Етерично масло от лавандула

Как да се отървете от досадните мухи с билки и аромати

Лавандулата може да служи и като мощен мухомор поради интензивния си аромат. Ще имате нужда от:

- етерично масло от лавандула

- гъба

- буркан с капак

Трябва да поръсите с няколко капки етерично масло от лавандула върху гъбата и след това да я поставите в буркана. Затворете го плътно и го оставете за няколко часа или до следващата сутрин, за да концентрирате миризмата. След това можете да го отворите леко и да го поставите, където е необходимо в къщата, за да държи мухите далеч.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати