Домашния сладолед, в който всички вкъщи ще се влюбят

Домашния сладолед, в който всички вкъщи ще се влюбят

Слънцето неумолимо ни напича, всичко е толкова горещо, въздухът дори не помръдва. И неизменно ни се приисква нещо хем сладко, хем студено, парченце сладост за душата. Всеки има своето изкушение - за някой това е шоколад, за друг е торта, сладкиш или просто купичка сладолед.

Но как да направим, така че усещането ни от консумирането на това изкушение да е винаги удовлетворяващо, а именно - да се насладим на истинска вкусна сладост, а не на изкушение, което не си е заслужавало.

Причина за това да си кажем: Не си заслужаваше да изям тази калориина бомба, е нискокачественият сладолед, който съдържа голямо количество вода или растителна основа вместо животинско мляко или истинска сметана.

За да избегнем разочарованието, ви предлагаме лесна, бърза и полезна рецепта за домашен сладолед с минимален бюджет, като ако имате повече време, желание и фантазия, той може да бъде поднесен по различен, изкушаващ да го опитате начин.

Ето я рецептата за уникален домашен сладолед, а по-долу и начините за поднасяне:

Необходими продукти:

3 бр. пресни яйца;

70 г пудра захар;

300 мл течна сладкарска сметана;

сезонни плодове

Начин на приготвяне: Отделете белтъците от жълтъците. В една купа разбийте с миксер белтъците на сняг с две лъжици пудра захар.

Отделно разбийте жълтъците, останалата захар и сметаната до получаване на гъста консистенция.

Пасирайте плодовете. Добавете плодовете към жълтъците и разбъркайте, като използвате дървена лъжица/шпатула, след това внимателно добавете и белтъците и разбърквайте. Сложете в хладилник да стегне.

Вариантите за разнообразно поднасяне:

Използвайте новите играчки за пясък на детето и направете сладки морски животинки на клечка. Използвайте различни плодове, за да придадете различен вкус и цвят на сладоледите.

Използвайте прозрачна чаша и направете различни пластове; използвайте боровинки, за да направите сладоледа син и манго, за да стане светло кафяв. Сложете шоколадови пурички и накрая чедърче. Ето ни сладоледено море в чаша.

Използвайте бисквити тип закуска и направете сладоледен сандвич, не е най-здравословната следобедна закуска, но със сигурност е най-вкусната и със сигурност ще спечелите одобрението на малчуганите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати