Похапвайте редовно Моцарела, за да преборите високото кръвно

Моцарелата може да помогне при високо кръвно
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
Виж ››

Италианското сирене Моцарела е широко известно по света. То има ярко бял цвят, изтънчен сладък вкус и еластична текстура. Оригиналната италианска Моцарела се прави от биволско мляко.

Най-вкусна е тази с еднодневна трайност, която се прави в кръгла форма. Топките са потопени в саламура, тъй като сиренето е нетрайно. Така предложена, Моцарелата може да бъде намерена само в нейната родина - Италия. На други места повечето предложения на това сирене са произведени от краве мляко.

Ползите от това уникално вкусно сирене са безспорни и доказани от диетолозите. Според тях това е най-полезният хранителен продукт за хората с високи нива на кръвното налягане.

Как се обяснява тази особеност на италианския млечен продукт?

Похапвайте редовно Моцарела, за да преборите високото кръвно

Всички хранителни продукти, които са производни на млякото, са богати на калций. Много от тях съдържат значително количество мазнини. При производството на различните видове сирена се използва сол в значителни количества като консервант. Затова много от сирената са силно солени. Сиренето Моцарела обаче не е нито солено, нито съдържа много мазнини. Затова се явява най-добрият вариант за храна от млечните продукти.

На хората, страдащи от хипертония, британски диетолози, изследвали Моцарелата, препоръчват да включват към менюто си и други видове сирена, примерно изкиснато саламурено краве сирене, както и козе сирене. За сваляне на високите нива на кръвното може успешно да се включи в диетата нискомаслена извара.

Да видим кои сирена пък се намират на другия полюс за страдащите от хипертония. Най-опасни за консумация при проблем с кръвното се смятат всички сирена, съдържащи плесен. Това са видове като Камамберът, Горгонзолата, сиренето Бри, както и сирената Рокфор.

Похапвайте редовно Моцарела, за да преборите високото кръвно

Те съдържат токсини. Токсичните вещества са опасни като индикатор за развитието на някои инфекциозни заболявания от рода на листериозата. Затова такива сирена не се препоръчват като храна за уязвими групи хора - бременни жени, малки деца, както и кърмещи майки. Не са препоръчителни и за всички страдащи от стомашно-чревни заболявания, както и хронично болни с уязвима храносмилателна и отделителна система.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати