Паста от фурми замества захарта в десертите! Ето как да я приготвите сами

Паста от фурми замества захарта в десертите! Ето как да я приготвите сами

Рафинираната захар се среща в почти всички продукти – торти, кифлички, бисквити, сосове, сандвичи, сокове, безалкохолни напитки и т.н. Без съмнение се среща в огромна част от храните, които купувате от магазина.

Тази захар крие риск от опасни за здравето състояния, свързани с повишаване на кръвната захар, телесното тегло, сърдечни проблеми, диабет и други. Прекомерната ѝ консумация може да ускори стареенето и да доведе до образуването на кожни несъвършенства като акне, петна по кожата, черни точки и т.н.

Ето защо всички специалисти препоръчват приемът ѝ да се ограничи до минимум, което, от своя страна, е свързано с откриването на подходяща алтернатива.

И познайте какво? – Такава има. Фурмите имат славата на едни от най-добрите естествени подсладители.

Естествено сладкият вкус на фурмите е онова, което им позволява да заместят захарта. Те са висококалоричен плод и основен продукт в Близкия Изток от векове насам. Онова, заради което специалистите ги препоръчват като по-добър сладък заместител, е фактът, че узрелите фурми съдържат около 80% захар. Останалите 20% се заемат от протеини, диетични фибри и други елементи като цинк, магнезий, манган и други.

Ето защо, ако приемете като алтернативен вариант известната напоследък паста от фурми, която може да си приготвите и сами вкъщи, ще се убедите, че тя би могла да придаде на сладкишите същата, а дори по-приятна, сладост, която прави любимите ви десерти толкова изкушаващи.

Как да си направите паста от фурми?

Паста от фурми

Всичко, от което се нуждаете, са известно количество узрели фурми, вода и пасатор.

1. Накиснете фурмите в топла или хладка вода за няколко часа;

2. Извадете плодове и запазете водата, не я изхвърляйте;

3. Поставете фурмите и водата, в която са били накиснати, в пасатора и ги направете на пюре. Трябва да придобият консистенция на паста;

4. Може да добавите малко сол или канела на вкус.

Пастата от фурми ви е готова!

Може да си приготвите и сладък сироп от фурми. Необходимо е да сварите определено количество, като предварително сте махнали семената. Нека водата се изпари напълно от варенето. Ще получи по-гъста консистенция на сироп.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати