Алгоритъм за пиене на кафе от американските военни

Алгоритъм за пиене на кафе от американските военни

Малко са хората, които не започват деня си с чаша горещо и ободряващо кафе. Любима на мнозина, тази напитка често е причина да се събудиш с усмивка и добър тонус, който да те съпътства през целия ден.

Често хората пият по повече от едно кафе на ден, макар че всичко е строго индивидуално, тъй като някои се ободряват от едно кафе, други не могат да се събудят и след второто.

Освен сутрин има хора, които предпочитат да пият кафе на обяд или пък следобед, щом се видят с приятели.

Дали тогава е най-подходящото време за пиене на кафе, обаче?

Едва ли предполагате, че има точно определено време, в което трябва да пием кафето си, но всъщност, това е точно така. Скоро бе създаден специален алгоритъм, чрез който може да се определи точното време за кафе. Той е реализиран заради американските военни служби, чийто режим е строг и често свързан с малко часове сън и напрегнато ежедневие.

Изследванията показват, че този алгоритъм е способен да подобри ползите от консумацията на кофеин и да направи така, че хората да си набавят достатъчно, но да не пият повече кафета.

Алгоритъм за пиене на кафе от американските военни

Алгоритъмът повишава бодростта с 40%, тоест хората могат да пият с 40% по-малко кафе, но да се чувстват по-свежи от всякога. Негов създател е мъж на име Жак Райфман от Медицинския изследователски център, обслужващ американската армия. Той казва, че системата би могла да увеличите енергията на човек до 64%, защото човек ще започне да консумират точното количество кафе в правилното време.

Всеки би могъл да открие препоръчителният прием на кафе за себе си. Системата е със свободен достъп и носи името 2B-Alert Web 2.0. Онова, което трябва да направите, е да зададете въпроса: какво количество кафе и кога трябва да консумира човек, който няма да спи цяла нощ и трябва да е в най-бодро състояние между 9 часа сутринта и 5 часа следобед?

Системата изчислява какво количество кофеин би имало този ефект, използвайки наличните данни. Резултатите могат да бъдат различни, понеже всеки организъм реагира по индивидуален начин на кофеина.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати