Кога пиенето на вода не е толкова полезно?
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кога пиенето на вода не е толкова полезно?

Кога пиенето на вода не е толкова полезно?

пиене на вода

Постоянно чувате как всеки ви повтаря да пиете повече вода, колко е полезна тя за организма, как не трябва да позволявате на тялото си да се дехидратира и т.н. И това е съвсем вярно. Препоръчително е ежедневната консумация на вода да не пада под литър. Въпросът е, че има ситуации, в които трябва да се потиснете жаждата за момент. Ето в кои случаи не трябва да пиете вода:

1. След като сте хапнали нещо люто – инстинктивно човек посяга към чашата със студена вода, щом хапне нещо твърде пикантно. Водата няма да ви помогне в този случай, а дори ще направи усещането още по-силно. Когато консумирате люта храна, може да потушите огъня с хапка хляб или глътка мляко.

2. Непосредствено преди сън – тук водата не е препоръчителна, защото ще ви накара да ставате до тоалетна през нощта. Това ще ви лиши вас от качествен сън и бъбреците ви от почивка.

3. Докато тренирате – със сигурно ще се изморявате, особено ако сте начинаещи, но трябва да оставите шишето настрани. Вода се пие след тренировка, не по време на такава.

вода

4. Докато се храните – хубаво е да изпиете чаша вода преди хранене, за да намалите част от апетита си и да утолите жаждата. Ако посягате към чашата, докато се храните, ще предизвикате излишно подуване на корема и нарушения в храносмилането.

5. При твърде бледа урина – ако забележите, че е такава, значи приемате твърде много вода, а това обезсмисля работата на бъбреците, така че трябва да намалите консумацията й. За да бъдете сигурни и спокойни, може да се допитате до личния си лекар.

6. Когато не знаете какво пиете – може би сте на почивка сред природата, в планината или в античен град. В първите два случая туристите често откриват бистри поточета с чиста на пръв поглед вода. Тя може и да е такава, но по-добре не рискувайте.

Що се отнася до непознатото място, ако видите чешма насред града, не пийте от нея. По-добре си купете вода от близкия магазин. Не бива да консумирате нещо, чийто източник е неизвестен, защото водата се заразява лесно, а навън съществуват множество и най-различни бактерии и микроби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати