Лесни и питателни рецепти за къмпинг и полева кухня

Рецепти за къмпинг

Тъй като вече сме в 21 век и не сме свикнали да се лишаваме от каквото и да било, съвременните къмпинги предлагат изключителни условия за една приятна почивка.

Ток, чиста вода, кухня с печка и газов котлон, хладилници и фризер, а за който все пак не иска да готви, близки заведения и магазини са винаги с готова храна.

Все пак ще споделим четири бързи и лесни рецепти за къмпинг и за приготвяне в полева кухня:

Шкембе чорба с кладници

500 г гъби кладници;

250 г масло;

1 л прясно мляко;

черен пипер;

червен пипер;

сол

Гъбите се измиват и нарязват на средно големи парчета. На газов котлон се загрява маслото и гъбите се запържват, за да си пуснат аромата. Добавят се подправките, запържват се съвсем малко. Внимателно на тънка струя се добавя прясното мляко, което предварително е темперирано на стайна температура. Супата се оставя за още 10 мин на лек огън.

Спанак с киноа и ориз

Рецепта за къмпинг

500 г спанак;

100 г киноа;

100 г ориз;

400 мл хладка вода;

черен пипер;

олио;

сол.

В предварително загрята мазнина се слага почистеният и нарязан спанак. Запържва се леко, за да си пусне аромат. Добавяме ориза и запържваме, докато стане прозрачен. Добавяме хладка вода и варим 15 мин, след това добавяме и киноата и варим до готовност. Подправяме с черен пипер и сол.

Яхния с картофи и грах

Лесни и питателни рецепти за къмпинг и полева кухня

500 г обелени и почистени картофи;

1 буркан грах;

1 домат;

1 глава лук;

1 чушка;

олио;

сол.

На загрят котлон запържваме домата, чушката и лука, предварително нарязани на ситно. Слагаме картофите и доливаме 1 л хладка вода. Когато картофите са почти готови, добавяме граха от буркан и подправките. На лек огън оставяме яхнията да пусне мазнинка.

Сирене на плоча /за 1 порция/

Лесни и питателни рецепти за къмпинг и полева кухня

300 г сирене Фета;

зехтин;

мащерка суха, стрита.

Поставяме сиренето предварително натрито със зехтин и подправки върху алуминиеви тавички за еднократна употреба /или дебело фолио/. Подреждаме тавичките върху жарта на скарата на дървени въглища. По желание можем да обърнем, но идеята е сиренето да се затопли, за да освободи ароматите си и също така да поеме аромата на зехтина и мащерката. По начало на него не му е необходима термична обработка, затова следите да не го преготвите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати