Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Амосова паста – храна за ума и сърцето

Амосова паста – храна за ума и сърцето

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
Паста на Амосов

Амосовата паста е най-доброто средство за укрепване на имунната система, ума и сърцето. Нейният създател е академик Николай Амосов – сърдечен хирург, и горещо я препоръчва на своите пациенти след операция. Неговата уникална паста подхранва сърдечния мускул, укрепва кръвоносните съдове, повишава имунитета.

Витаминната паста на Амосов е призната от лекарите като източник на витамини, антиоксиданти и микроелементи, от които сърцето и тялото като цяло се нуждаят.

Амосова паста – рецепта

Амосова паста се приготвя на базата на мед, ядки, лимони и комбинации от сушени плодове като смокини, кайсии, стафиди, фурми, сини сливи, които съдържат голямо количество витамини, минерали, ензими, органични киселини, липиди и антиоксиданти.

сушени кайсии – 250 г

тъмни стафиди – 250 г

сушени сини сливи – 250 г

сушени смокини – 250 г

орехови ядки – 1 чаша

лимони – 1 бр.

натурален мед - 250 г билков

Приготвяне:

Изплакнете сушените плодове и прекарайте през месомелачка или блендер. Нарежете ядките, измийте лимона и го нарежете на парчета, като премахнете семките и смелете в блендера.

Смесете всички съставки, като добавите и меда, разбъркайте. Тази смес можете да я съхранявате в хладилника няколко месеца.

Сместа може да се консумира на празен стомах или след хранене (за да не предизвика дразнене на стомаха и червата), по 1 с.л. 3 пъти на ден. Деца, в зависимост от възрастта им – 1 ч.л. Най-добре е да се прави два пъти годишно – през пролетта и есента.

Амосовата паста придобива специална стойност през пролетта, когато има малко витамини, и през есента, когато е необходимо да се укрепи организма преди настинки и вирусни инфекции.

Но ако тялото е отслабнало от операции или чести заболявания, тогава курсът на лечение може да бъде удължен до шест месеца. Консумацията на Амосова паста дава осезаем ефект!

Искате да живеете здравословно, без сърдечни заболявания и настинки – пригответе си пастата на Амосов!

Практически, Амосовата паста няма противопоказания. Освен ако имате непоносимост към някоя от съставките, включена в нея, ако имате алергия към мед или ядките. Не давайте от пастата на много малки деца, а диабетиците трябва да я приемат само след консултация с лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати