10 идеи: Как да подредим красива маса?

10 идеи: Как да подредим красива маса?

Вкусното ядене е добро настроение. А за него освен изкусителни ястия, преливащи от аромати, допринася и красивата маса.

С разгъването на покривките и въображението се разгръща в опит да сътвори уютна обстановка за ястията. Прибори за хранене, чинии, материи и пропорции… идеите се надпреварват да поставят вечерята на пиедестал. Цветовете провокират апетита на едни, мирисът на цветя на други.

Преди да се насочите към вкусната рецепта и да се захванете с изкуството на съблазняване на небцето, вижте тези 10 идеи за украса на масата, с които може да накарате гостите си да изгорят от нетърпение да вкусят храната ви.

1. Късче природа на масата

Цветята са сред привилегированите аксесоари на масата. Във всички цветове и форми, красивите букети заемат заслужено място в центъра на трапезата. За повече оригиналност и в съответствие със сезона може да се заложи и на няколко клончета от плодово дърво. С простота и естественост, няколкото цветчета ще направят масата ви прекрасна и със сигурност ще възхитят гостите.

2. Красиви прибори около чинията

Красива маса

Като малки цветни петна приборите за хранене могат да допринесат с доза веселие за красивата маса. Можете да ги комбинирате с чиниите или пък точно обратното - да ги противопоставите, за да създадете друг тип усещане. Няма да сгрешите с нито един от двата подхода, категорични са стилистите.

3. Характер с различни чинии

Класически сервиз от чинии? Малко е отегчително… За да събудите масата си, защо не си поиграете с чинии с различни мотиви и цветове? И за повече чар може да заложите на ретро модели.

4. Малка изненада на масата

Изненади при подреждането на маса

Красивата маса означава и да превърнем нещо практично в естетично и обратно. Поставяйки например цветчета, които се ядат, във форми за лед. Един малък плюс, който ще изненада гостите и ще придаде на напитките сладък аромат.

5. Красив сервиз всеки ден

Защо красивата маса да е запазена само за гостите? Ден след ден - какво удоволствие е да се храним с цветни и пъстри чинии и прибори. Може да се забавляваме, докато хапваме както с цветовете, така и с материите - например от влакна от бамбук.

6. Чинии и прибори в ретро стил

Ретро чиниите са идея за красивата ви маса

Вместо да купуваме традиционни прибори и чинии, често и от пластмаса, можем да се позабавляваме със стари сервизи от някой пазар или от ebay. Поставени на масата, те ще ни намигат чаровно и ще ни създават настроение цяла вечер.

7. Свещи навсякъде по масата

Когато настъпи вечерта, можем да сложим различни свещи на масата, за да създадем романтична атмосфера. Според цялостната украса можем да заложим на бели и неутрални свещи. Но можем да изберем и акцент с доминиращи цветове на свещите за по-свеж стил.

8. Дървено пънче за храната

Дървено пънче дъска е оригинална идея за красива маса

Една съвсем проста идея - дървено пънче, на което да се слага храната. То със сигурност ще се превърне в интересен детайл на масата. Може да се потърси и вариант, подходящ за поставянето му в центъра на масата, за да се слагат върху него чаши, ваза или други аксесоари.

9. Цветна маса с красиви вази

Вкарайте цвят при подреждането на вашата маса

За да събудите масата и да ѝ придадете цветен вид, може да сложите в центъра ѝ и ръчно изработени вази. Бутилки и буркани от сладко, боядисани в различни цветове и пълни с червени цветя, със сигурност ще събудят апетита около масата.

10. Плодов коктейл за добро настроение

Когато сезонът го позволява, пресен коктейл от плодове може да се превърне в идеално предястие за хубавото ядене. За да украсите масата си за аперитива, добавете цели или едва нарязани плодове и няколко листа от мента в прозрачна гарафа на масата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати