Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Тиквичките - един зеленчук в хиляди роли

Тиквичките - един зеленчук в хиляди роли

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
1572k
Тиквичките - един зеленчук в хиляди роли

Кухнята прелива от рецепти за тиквички, летният зеленчук, който се вмъква вкусно и успешно в много от ястията, които приготвяме. На спагети, печени или пържени, пълнени, дори в сладкиши - те могат да се преобразят по хиляди начини.

Тиквичките са на разположение целогодишно, можем да ги купим от всеки супермаркет, но точно сега, в края на лятото, те разкриват всичките си аромати. Икономични, много богати на вода и нискокалорични, тези малки зеленчуци могат да се вкусват както сурови, така и готвени.

Ето няколко идеи как можете да сготвите тиквички.

Пълнени тиквички

Тези класически ястия се харесват на много хора. За да ги приготвите, трябва да издълбаете половинките на продълговатите тиквички или целите зеленчуци, ако тиквичките са кръгли.

След това може да ги напълните с ориз, киноа, просо, зеленчуци или месо - например телешка кайма или вътрешността на наденицата. А защо не и с риба. Може да добавите и галета, настъргано сирене или кашкавал, или доматен сос отгоре, съществуват стотици варианти.

Спагети от тиквички

Спагети от тиквички

Спагетите от зеленчуци сега са на мода. Въоръжете се със спиралайзер или с друг уред и изрежете тънки ленти от тиквичките.

След това може да сервирате получените спагети от тиквички сурови, с малко зехтин, варени на пара или пържени за две минути. Кулинарите съветват лентичките да са по-широки, тип телиатели.

Киш и солени пайове

Киш с тиквички

Тиквичките са много вкусни, когато се добавят към съставките на соления пай, комбинирани с козе сирене или домати. Заложете на традицията с киш Лорен или тарт Татен или на някоя модерна рецепта, нарязвайки зеленчуците на дължина и завивайки ги като охлюв.

Тортила и десерт

Тиквичката и яйцето си вървят перфектно. Можете да си приготвите идеално ястие от бъркани яйца и течна сметана, посолени, подсладени или подправени с ароматни подправки, които можете да разпръснете върху парчета от зеленчука.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest