gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чипсът и бургерите са смъртоносни

Чипсът и бургерите са смъртоносни

Чипсът и бургерите са смъртоносни

Ако сте привърженици на здравословния начин на живот, то тогава изхвърлете завинаги от менюто си чипсовете и хамбургерите. Учени от Великобритания на са мнение, че двата продукта и всички останали, които предлагат заведенията за бързо хранене, са вредни до такава висока степен, че направо трябва да бъдат забранени със закони за консумация.

Наистина не беше тайна досега, че подобен род храни предизвикват затлъстяване. Това от своя страна води след себе си купища здравословни проблеми, най-вече свързани със сърцето.

Редовната консумация на бургери и чипсове предизвиква запушване на кръвоносните съдове. Това пък води мозъчен инсулт, атеросклероза и други. С няколко думи - тези храни са пряко свързани със смъртта, констатират учените.

Според лекарите от Острова живото доказателство за вредното влияние на хамбургери и чипс, е бившият президент на САЩ Бил Клинтън. Заради сърдечно-съдови проблеми му се наложи операция, а тя според специалистите е следствие на редовната консумация на тези храни.

Лекарите даже предупреждават, че ядове със сърцето може да си навлече и настоящия президент на САЩ Барак Обама. Той също е фен на бързите храни и не пропуска да си похапне бургери, чипс и боровинков пай.

Подобна е вредата и на газираните напитки и шоколадовите десерти. Всички тези изкушения съдържат твърде много захар, която води до затлъстяване. Да не забравяме, че то е една от предпоставките за развитие на диабет.

Газираните напитки пък често водят до хронични гастрити, колити и язва, тъй като нарушават естествения баланс в перисталтиката на червата, за което спомага фосфатната киселина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати