Некухненските уреди, които са полезни в кухнята

Некухненските уреди, които са полезни в кухнята

На кой не се е случвало? Да търси подходящата бутилка, защото няма точилка? Да търси тежък и твърд предмет, защото няма орехотрошачка? Да използва барплота, защото дъската за рязане е мръсна.

Да, тези и други ситуации са познати на всеки, без значение дали е почитател на домакинствата работа, или пък не.

Помислете обаче: във всяка ситуация намирате предмет, който да ви помогне. Причината е, че домовете ни са пълни с разнообразни уреди, които могат да бъдат и функционални. Тези некухненски уреди помагат често в кухнята на домакините.

Конец за зъби

Некухненските уреди, които са полезни в кухнята

Представяли ли сте си, че може да се използва за друго, освен за почистване на зъбите? Време е да опитате: той върши перфектна работа там, където ножовете не успяват да се справят – при рязане на меки продукти, например банани или козе сирене, което полепва по ножа ви всеки път.

Четка за боядисване

Ако не сте сладкар или пък десертите рядко ви се получават, със сигурност сладкарската четка не е прибор, който присъства в кухнята ви. Не е и нужно. Кое домакинство няма четка за боядисване? Можете да я използвате както за сладкарски, така и за други цели – например, да намажете с мазнина дъното на тавата. Разбира се, че трябва да използвате нова четка.

Линия

Некухненските уреди, които са полезни в кухнята

Всяка майка има линия. Дори няколко – права, триъгълна, вероятно и транспортир. Откраднете ги от ученика в дома ви, за да изненадате семейството си с прясно и домашно приготвено тестено изделие. С нея може и да режете лесно разточеното тесто – например, за да получите перфектните по форма крекери.

Клещи

Понякога изстискването на лимон може да е истинско предизвикателство. Благодарение на устройството им клещите са специално създадени, за да отнемат част от нужната сила, която трябва да приложите. Това автоматично означава край на трудното изцеждане на лимони, портокали и други цитруси. Клещите могат да се използват още и като трошачки за ядки в черупка – бадеми, орехи, лешници или фъстъци.

Бръснарско ножче

Некухненските уреди, които са полезни в кухнята

Истинскимултифункционален уред – и в кухнята, и извън нея! С него ще премахнете етикети, ще срежете невъзможните за късане мрежи, можете да нарежете перфектни ленти и от най-финия продукт, да накълцате чесън на дребно. Както и да почистите или филетирате риба.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати