Добри причини да пиете сутрешното си кафе с масло

Добри причини да пиете сутрешното си кафе с масло

Кафето е без съмнение най-популярната напитка в световен мащаб. Пиенето на сутрешната чаша кафе е почти като религия за много хора, а предпочитанията са наистина разнообразни. Дали кафето е с мляко, сметана, много сладко или горчиво, няма значение. Важното е удоволствието от този кратък момент на релакс, който не може да се сравни с нищо друго.

Независимо от предпочитанията почти няма хора, които да слагат разтопено масло в чашата с ароматната течност. Неочакваната комбинация кафе с масло всъщност е невероятно хрумване, защото намалява чувството на глад и по този начин е отлично средство за борба с излишното тегло. Това е добра причина да пиете кафето с масло, както повелява кето диетата.

Полученото маслено кафе представлява смес от свареното по обичаен начин кафе, краве масло и кокосово масло. Съставките се слагат в блендер или шейкър и се разбиват до кремообразна смес.

Откъде идва тази идея, станала причина за създаване на странната рецепта за т.нар. бронирано кафе?

Авторството принадлежи на бизнесмен, който е притежател на магазин за такова кафе, а идеята го осенила, когато опитал чай с масло от як в Тибет. Местните хора консумирали напитката от VІІ век. Оригиналната рецепта включва вид черен чай, масло от як, сол и мляко, които се слагат в уреда, с който се бие маслото.

Новаторството на бизнесмена се състои в това, че заминал чая с кафе. Маслото на яка било заменено с краве, съдържащо витамини и омега -3 мастни киселини. Добавката от кокосово масло изгаря мазнини и възстановява силите.

Ето и точната рецепта за кафе с масло

Бронирано кафе - кафе с масло

½ литър сварено кафе се прелива в блендер. Добавя се 1 лъжица безсолно масло. Следва 1 лъжица кокосово масло. Всичко се разбива, докато придобие кафеникав оттенък.

Ползите от кафето с масло

- Премахва чувството за глад;

- Възвръща енергията;

- Подобрява съня;

- Увеличава производителността на 150 процента;

- Вкусно е!

За организма е добре да си набавя мазнините от различни източници. При приемане на разнообразни мазнини, особено ненаситени, масленото кафе няма по никакъв начин да навреди и ще се ползвате само от предимствата му.

При диета, в която мазнините идват основно от животински продукти, високото ниво на наситени мазнини може да се отрази неблагоприятно на сърцето и трябва да се избягва.

С кафето с масло се чувствате енергични, но не и гладни. Това ще помогне да поемете контрола над теглото си и да бъдете по-здрави и работоспособни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати