6 от най-вредните комбинации от продукти

картофи с месо
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Мнозина са внимателни при избора на храна. Но не всеки мисли за това как храната се комбинира помежду си. Ще ви запознаем с най-вредните комбинации от продукти, които е най-добре да се избягват.

Картофи и месо

Това е стандартна комбинация. Картофите с месо се приготвят за нас още от детството. Смята се, че зеленчукът може да се комбинира с месо. Но това не е точно така. Храната в тази комбинация се усвоява дълго време и изпитвате усещане за тежест.

Краставици и домати

Това е класическа комбинация за салата. Краставиците са алкални храни, а доматите са кисели храни. Следователно, докато в стомаха се отделя киселина, за да се усвоят краставиците, доматите започват да ферментират. Сервирането на такава салата може да доведе до неприятни последици.

Алкохол и кафе

кафе и уиски

Това е една от най-вредните комбинации. Учените доказаха, че кофеинът само маскира ефектите на алкохола. Чаша кафе може да доведе до безсъние и сърцебиене.

Хамбургер и бира

Стандартен избор при мъжете, които искат да прекарат време с приятели. Бургерът е много мазен. Съвместно с алкохола тоя нанася огромен удар на черния ви дроб. Това може да доведе, до тежест и подуване на корема, а след това и до киселини.

Ананас и кисело мляко

Тази хранителна комбинация изглежда като добра закуска. Но комбинацията от ананас с млечни продукти сериозно вреди на тялото ни. Този избор на продукти може да доведе до интоксикация.

Вино и десерт

Най-често искаме да се почерпим с тази комбинация, но ако ядете някакъв десерт, пиейки вино, това ще увеличи телесните мазнини. За виното е по-добре да го смесите с малко пресни зеленчуци или сирене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати