Тези храни винаги са верен помощник при кашлица

кашлица

Обикновено не сме наясно точно как да постъпим, когато досадната кашлица се появи.

За съжаление е трудно да се намерят убедителни доказателства, че някои храни могат напълно да излекуват кашлицата или че определена диета може да предотврати или намали сериозността на инфекциите на горните дихателни пътища.

Въпреки това съществуват няколко натурални средства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на кашлица. В тази статия ще ви представим 5 храни, които винаги ще ви бъдат верен помощник, когато ви се налага да се преборите с нея.

Пчелен мед

Знаете ли, че се смята, че медът предотвратява растежа на бактерии, вируси, дрожди и намалява възпалението? Според проучванията той значително намалява честотата и тежестта на кашлицата. Освен че е натурален продукт, той е изключително вкусен!

сироп от мащерка при кашлица

Мащерка

Листата от мащерка се използват за козметични и медицински цели по целия свят. Мащерката традиционно се използва за облекчаване на кашлицата и пречистване на горните дихателни пътища. Тя е много подходяща при симптоми на бронхит, магарешка кашлица и възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища.

Пилешка супа

Пилешката супа има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на някои симптоми на настинка. Благодарение именно на тези свойства е доказано, че нейната консумация намалява кашлицата.

Джинджифил

джинджифил срещу кашлица

Джинджифилът е известен с това, че облекчава кашлицата. Той предотвратява появата на настинка и грип и действа като средство, подсилващо имунитета. Тъй като спомага за успокояване на инфекциите на горните дихателни пътища, джинджифилът се използва и при болки в гърлото и бронхит. Консумацията на джинджифил с мед и лимон е популярно средство срещу настинка и грип.

Пикантна храна

Точно така! Пикантната храна успешно се бори с непоносимата кашлица. Капсаицинът е пикантно вещество, намиращо се в лютите чушки. Един от мощните ефекти на капсаицина е намаляването на симптомите на кашлица. След включването на пикантни храни към диетата много хора установяват, че кашлицата им се подобрила значително.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати