gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кое е най-вредното за тялото ни месо?

Кое е най-вредното за тялото ни месо?

Кое е най-вредното за тялото ни месо?
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Полезно или вредно е месото? Тази дискусия не стихва вече години наред, а категоричен отговор така и не беше даден.

Единственото ясно е, че протеините са от жизненоважно значение за тялото ни, някои меса обаче може би ни вредят. Досега имаше различни спорове за това - дали е пилешкото заради хормоните; дали е червеното месо, защото увеличава нивата на холестерол?

Кои точно меса са вредни – красноречив отговор нямаше до този момент. Специалисти по хранене обаче може би вече откриха отговор на този въпрос.

Най-вредно е месото с дълъг срок на годност, категорични са експерти. Това означава, че трябва да бъдем бдителни с всички скъпи вносни меса. Това важи за всички по-странни видове - еленско, месо от кенгуру, яребици, петелско.

Отговорът е един и е съвсем логичен - колкото по-дълъг е срокът им на годност, толкова по-далечна е страната, от която идват, а това означава, че има огромно количество консерванти. Освен това има огромен риск тези продукти да не са пресни, а да са многократно замразявани и размразявани. Това означава, че организмът ни няма как да усвои каквито и да е добри свойства, категорична е експертът по хранене Марина Ваулина.

Тези меса все пак могат да се ядат, но в никакъв случай ежедневно. Не бива да ги варим прекалено дълго, трябва да избягваме да ги приготвяме на барбекю. Редно е и да не ги овкусяваме прекалено много.

Гъшето месо е най-трудно за храносмилане

Оказва се още, че тялото ни най-трудно храносмила гъшето и патешкото месо, както и агнешкото. Този факт може би за много звучи парадоксален, тъй като тези меса, заедно с еленското и месото от кенгуру, са едни от най-скъпите деликатеси в световен мащаб.

Експертът казва и други факти, които са известни на много от нас, но често забравяме за тях - че месото на грил е канцерогенно, защото е прегоряло, освен това в него има и частици дим.

Задушеното месо обаче е полезно за тялото ни, особено когато го комбинираме заедно с зеленчуци. Дори и да има малко количество вредни вещества, антиоксидантите в зеленчуците, особено в зеленолистните, помагат на тялото ни да се справи с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати