Защо е важно децата да хапват извара

Защо е важно децата да хапват извара

Изварата винаги е имала репутация на диетична храна. Множеството ползи за здравето от консумирането на извара означават, че наистина си струва усилията да я поднасяте на децата си по интересен и вкусен за тях начин. Изварата определено е храна, която заслужава място в хранителния режим на всяко семейство.

В тази статия ще ви представим няколко факта, които доказват, че е изключително важно децата да хапват извара.

Високо съдържание на протеин, но ниско съдържание на калории

В 230 г извара има само 104 калории, което я прави добър избор, когато искате да помогнете на цялото си семейство да поддържа здравословно тегло.

Освен това доставя 15 грама висококачествен протеин, който не само подхранва мускулите, но и насърчава имунната функция.

Калций за здрави кости

Извара

Най-голямото предимство на млечните продукти е тяхното високото съдържание на калций. Калцият е известен с това, че спомага за подхранването на костите, поради което е особено важен за подрастващите деца, но също така е от съществено значение за здравето на мускулите и нервите.

В 230 г извара обезмаслена извара има 125 мг калций, което е между 10-18% от препоръчителния дневен прием на децата, в зависимост от тяхната възраст.

Как да включим изварата в менюто на малчуганите

Извара за деца

Един възможен вариант е да направите няколко прости размествания, за да включите изварата в ястията, които вашето семейство вече обича.

Фенове сте на зеленчуковата лазаня? Заменете сиренето рикота с извара, за да си набавите допълнителен протеин.

Ако детето ви обича сандвичи с риба тон и яйца, опитайте да замените майонезата с извара. По този начин ще използвате нискомаслена съставка вместо високомаслена.

Всички знаем, че всички дечица обичат сладкото. Ето защо разбъркайте в купичка малко ванилов екстракт, канела и извара, а след това използвайте сместа, за да направите вкусна плодова салата.

Един потенциален недостатък - натрий

Въпреки че изварата е здравословна храна, важно е да търсите продукти с ниско или нулево съдържание на натрий, когато е възможно.

Децата, които консумират твърде много натрий, могат да развият високо кръвно налягане, а това може да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания на по-късен етап в живота.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати