Кои пет храни са истинска есенна наслада?

есенен пай с тиква
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.70 лв.
Виж ››

Есента е най-пъстрият сезон, създаващ красив баланс между цветовете, уханията и ароматите. Романтиката на прехода, който природата прави към зимата, се асоциира с представата за стичащите се капки дъжд по стъклата на прозорците и мекия килим от нападали листа. Най-силната представа за този сезон обаче идва от топлия аромат и неповторим вкус на есенните ястия.

Цветовете, вкусовете и разнообразието от продукти създава условия за създаване на вкусни ястия, за истински кулинарни шедьоври и за любими типично нашенски храни, с които винаги свързваме времето на детството, на първите съприкосновения с храната, която винаги и навсякъде ни напомня за корените ни.

Уникалната българска кухня може да бъде представена с много рецепти, но есенните храни са сред тези, които можем да определим като синоним на България.

Печени чушки

печените чушки са типична есенна храна
Снимка: Елена Стефанова Йорданова

Ароматът на печените чушки завинаги създава най-ярката ни връзка с нашата кухня. Семплата салата с печени чушки, чесън и оцет е традиционна за нашата кухня. Може да се добави и българско сирене.

Тикви

Есента е сезонът на тиквите. Рецептите с тях са разнообразни. Нашенската печена тиква прави този зеленчук най-обичаният хранителен продукт на есента. Баницата с тиква е толкова предпочитана, както и тази със сирене.

Печени кестени

печени кестени

Замиришат ли улиците на града на печени кестени, значи есента е дошла. Това също традиционно лакомство е част от романтичната представа за този красив сезон. Никоя разходка не може да мине без порцията печени кестени. Те могат също да се сварят, да се направят на пюре или да се включат в състава на екзотични рецепти като пуйката с кестени.

Сарми

Едно от уникалните български есенни ястия са сармичките с лозови листа. За есента предпочитани са лозовите, които през зимата биват заменяни от зелеви. Ориз, кайма и уханни подправки създават това великолепие от вкус и аромат, любим на всеки българин.

Печени картофи

Със застудяването на времето през есента печените храни започват да стават все по-търсени. Вкусни, меки и топли, печените картофи се харесват от всички и затова вариациите с тях не са малко. В съвсем натурален вид, или пълнен с месо или сирене, това кулинарно вълшебство прави есента толкова любим сезон за много хора.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати