Храни, които пречистват вредните свободни радикали от тялото

Храни, които пречистват вредните свободни радикали от тялото

Храни, които пречистват вредните свободни радикали

Може би сте чували за тези реактивни малки молекули, наречени свободни радикали. Те атакуват всички видове молекули в човешкото тяло, включително липиди, нуклеинови киселини и протеини. Всички те са жизненоважни за здравия човек.

Няма съмнение, че свободните радикали са вредни за човешкото тяло. Поради тази причина е наша работа да направим всичко възможно, за да се преборим с тях.

Чудите се как да предотвратим проблемите, които те причиняват? Едно от най-добрите решение е да се отървем от тях чрез храната, която приемаме.

Суперхраните, богати на антиоксиданти, са от ключово значение. Вижте 6-те най-добри храни, богати на антиоксиданти, които трябва да добавите към диетата си, за да се пречистите от вредните свободни радикали.

1. Броколи

Тези зеленчуци са суперхрана с високо съдържание на антиоксиданти. В допълнение към множеството витамини и минерали, броколите също са богати на фибри и добро количество растителен протеин.

2. Кайсии

Кайсиите пречистват от свободни радикали

Кайсиите са богати на витамин А и витамин С. Освен това тези плодове имат високо съдържание на ликопен, което превръща тяхната консумация в чудесен начин за справяне с вредните свободни радикали.

3. Малини

Малините са едни от най-полезни плодове, благодарение на антиоксидантни свойства, които имат. Нещо повече, малините са известни с това, че намаляват възпалението и успешно се борят с рака.

4. Череши

Храни, които пречистват вредните свободни радикали от тялото

Черешите също са едни от плодовете с високо съдържание на антиоксиданти. Те съдържат фитонутриенти във форма, която е лесна за усвояване от човешкото тяло. Ако искате максимално да се възползвате от качествата им, яжте само сурови череши. Ако не сте им почитател, обаче винаги може да си направите черешов сок.

5. Американски орехи (пекани)

Американските орехи са с много високо съдържание на антиоксиданти и заслужават място в диетата на всеки човек. Пеканите съдържат фибри в отлични количества, както и много основни минерали, от които тялото има жизнена нужда, за да функционира правилно. За най-добри резултати е препоръчително да ги консумирате в сурово състояние.

6. Бъбрековиден боб

Храни, които пречистват вредните свободни радикали от тялото

Никога не трябва да забравяме за важността на бобовите растения. Бъбрековидният боб съдържа достатъчно количество витамини и минерали, които действат антиоксидантно на организма. Бъбрековидният боб е страхотна гарнитура, но може да се смесва и с други бобови растения.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати