Соевият сос: Няколко съвета как да го изберем

Соевият сос: Няколко съвета как да го изберем

Соевият сос е един от най-популярните сосове в света. Той е резултат от естествената ферментация на четирите му основни продукта - соя, пшеница, вода и сол. Затова и производителите на качествен соев сос са категорични, че той не съдържа нито една изкуствена добавка.

Но как да се ориентираме какво да купим в цялото изобилие от продукти на щанда? И как можем да сме сигурни, че продуктите, които сме избрали, са истински?

Ето няколко съвета как да тествате качеството на соевия сос. Може да направите това още в магазина, преди да сте го купили.

Започнете, като разгледате внимателно информацията, която е написана на етикета за хранителния състав, и най-вече за съдържанието на протеините. Общото правило е, че колкото нивото на протеините е по-високо, толкова по-хубав е соевият сос.

Соеви Сосове

След това проучете списъка с продуктите в състава. Хубавият соев сос съдържа само четирите си естествени съставки - вода, соеви зърна, пшеница и сол. Има марки и с по седем и повече съставни части. А ако се питате защо, отговорът е прост - те имат нужда от допълнителни продукти, за да произведат техните соеви сосове със задоволителен вкус при по-евтини условия.

Така че най-важното наистина е съдържанието на протеините и списъкът със съставките още по време на пазаруването в магазина. Те ще ви ориентират за качеството на продукта, към който сте посегнали. И ще ви предпазят от разочарование, каквото соевият сос със сигурност не заслужава.

Има и други критерии, по които той може да бъде тестван. Най-общо те са три - цветът, вкусът и ароматът. Именно тяхното качество изследват и производителите преди да пуснат продуктите си на пазара.

Кафяв соев сос

Цветът, вкусът и ароматът са индикатор за това, че соевият сос е естествено ферментирал. И докато мирисът и ароматът трудно можем да усетим при покупката, цветът би могъл да ни бъде ориентир. Хубавият соев сос е този, чийто цвят е тъмно жълт или кафяв. Бъдете внимателни с много тъмния цвят - червеникав и дори черен, защото той обикновено е знак, че сосът е некачествен, произведен с изкуствени добавки и киселини.

Бутилката, в която сосът се продава, също е знак за качеството. Добрите сосове са в стъклени бутилки, в които вкусът и полезните им свойства се запазват най-добре. Обратно - в пластмасовите бутилки те се губят, от което със сигурност ще загуби и вашето ястие.

приложение на соевия сос в кулинарията

И последно, но не последно място, марката е един от основните показатели, които трябва да ни ориентират кой соев сос е качествен и кой не. Пазарувайте подготвени и се информирайте предварително кои са лидерите на световния пазар и търсете техните продукти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати