Правилните храни, които предпазват корема от подуване

подут корем

Подуването на корема може да бъде причинено от лошо храносмилане, прекалено голям прием на натрий или менструален цикъл. Ако искате да се предпазите от подуване на корема, запасете се с подходящите храни.

В тази статия ще ви представим няколко храни, които да добавите към настоящата си диета, за да намалите неприятното подуване на корема.

Джинджифил

джинджифилът намалява подуването на корема

Джинджифилът е добре известен метод за лечение на разстроен корем. Също така е една от храните, които намаляват подуването на корема. Приемът на джинджифил стимулира храносмилането и осигурява облекчение на многобройни симптоми, включително гадене и газове. Включете към диетата си бонбони от джинджифил, чай от джинджифил, както и пресен джинджифил към овесена каша, кисело мляко и др.

Аспержи

Аспержите съдържат пребиотици, които подобно на пробиотиците спомагат за поддържането на добрите бактерии в храносмилателната система. По този начин симптомите на подуване на корема са облекчени. Бъдете внимателни, все пак. Ако страдате от затруднено храносмилане, консумирането на този зеленчук всъщност може да доведе до подуване.

Целина

целината помага при подут корем

Целината е една от храните, които намаляват подуването на корема. Тя се използва като средство за контрол на чревните газове, тъй като е известно, че химикалите в нея намаляват задържането на течности. Освен това има високо съдържание на вода и действа детоксикиращо, което може да помогне да пречистите тялото си от токсини.

Диня

Динята е известна като един от най-сочните плодове и една от най-добрите храни, които помагат при подуване на корема. Това вероятно се дължи на факта, че тя има 92% съдръжание на вода. Освен това динята има естествен диуретичен ефект и е чудесен източник на калий.

Бок чой

Листните зеленчуци като бок чой спомагат за намаляване на подутия корем, защото съдържат диетични нитрати, които увеличават разширяването на кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението. В допълнение, тези зеленчуци имат високо съдържание на магнезий и калий. Набавянето на повече магнезий и калий от растителни източници може да помогне за балансиране на минералите, като попречи на тялото да се задържи излишното количество натрий.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати