Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Идеи за гарнитура към пушена сьомга

Идеи за гарнитура към пушена сьомга

Идеи за гарнитура към пушена сьомга

Поднасянето на пушена сьомга на масата се счита за символ на престиж и охолство и затова винаги когато можем леко да поразвържем кесийката на домашния бюджет, е приятно да предлагаме тази риба на своите гости.

А защо не и на своето семейство, тъй като сьомгата, макар и от най-скъпо струващите риби, предлагани по магазините, е много полезна за здравето ни.

Изключително богата на омега 3-мастни киселини, витамини от В групата, витамин D, селен и т.н., тя е направо източник на дълголетие. Тук ще ви дадем няколко идеи за подходящи гарнитури към пушената сьомга.

1. Препечени филийки и масло

Това си е класика и надали ще попаднете на заведение в България, където пушената сьомга да не бъде поднесена заедно с препечени филийки. Те просто вървят ръка за ръка с нея по аналогичния начин, по който в ресторантите се поднася хумус или хайвер - винаги с филийки.

гарнитура за пушена сьомга

2. Картофи

Също класическа гарнитура за пушена сьомга, още повече ако са от онези мънички пресни картофки, които могат да бъдат задушени или изпечени заедно с ароматни треви, като обикновено се поръсват с копър.

3. Аспержи

Не са типично нашенска гарнитура и цената им също не е много по вкуса ни. Ама нали ще сервираме сьомга - да не се скъпим толкова! Аспержите се приготвят много бързо, като най-лесният вариант е просто да ги "преметнете" няколко пъти на грил тигана или пък да ги задушите в малко масло.

оризът е супер гарнитура за пушената сьомга

4. Ориз

Ако искате да сте по-нестандартни, не използвайте обикновен бял ориз, а черен или червен. Тук е момента да добавим, че черният ориз се смята за Краля на видовете ориз, тъй като е най-полезен. Пригответе го спрямо инструкциите му за приготвяне и не е необходимо да добавяте никакви зеленчуци към него, защото заради цвета си той е достатъчно атрактивен. Това важи и за червения ориз.

5. Леща

На пръв поглед може да ви се струва странна комбинацията риба и каквото и да е от семейство Бобови, но я се замислете какво представляват родните консерви Ропотамо? Риба с боб. А ако погледнем към французите, които се гордеят със своята изискана кухня, ще установим, че класическата френска леща често се поднася като гарнитура пък пушена сьомга. Можете да импровизирате и с черна леща, отново за да е по-атрактивна гарнитурата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest