gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Струва ли си да плащаме за скъпа храна?

Струва ли си да плащаме за скъпа храна?

сметка за храна
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

Всеки човек е чувал максимата, че ние сме това, което ядем. Тя е правилна, защото храната има пряк ефект върху здравето ни. Подборът на качествена храна заема важно място сред грижата за здравословен начин на живот, от който пък зависи качеството и продължителността му.

Човек обикновено се стреми да пазарува разумно, да не харчи прекалено големи суми дори за хранителни продукти. И това е правилно, когато става въпрос за храни, с които глезим сетивата си. Не така стои въпросът с всекидневната храна. Има неща, от които не бива да се пести. Ето кои са хранителните продукти, които е добре да се избират на принципа на най-доброто, без значение на цената. За тези храни си струва да плащаме повече:

Прясно месо с високо качество

Често в малките месарски магазини месото е по-скъпо, но е прясно и с високо качество. В супермаркетите месото съдържа повече вода и най-вероятно животното е хранено основно със смески. Сухото и чисто месо с червен цвят е винаги прясно.

Шоколад

качествен шоколад

Шоколадът е любимо лакомство на децата, а също и на дамите. Консумацията на шоколадови изделия е значителна. Качественият шоколад се прави с правилните съставки и е по-скъп. Евтиният е предимно от захар, палмово масло, малко какао и аромати. Познава се по текстурата, той не се топи в устата. По-скъпият обикновено е по-здравословен.

Свежи плодове и зеленчуци

Голяма част от плодовете и зеленчуците днес се получават с помощта на пестициди - праскови, ягоди, спанак и други. Био земеделието е алтернативата, която ще помогне на здравословното хранене.

Дива риба

Рибата е изключително полезна храна, но често съдържа живак или други вредни метали, което зависи от мястото на улова. Риба, отглеждана в рибарници, съдържа повече вредни вещества и месото е с доста високо съдържание на мазнини.

Зехтин

скъп зехтин

Зехтинът, който се получава след студено пресоване на суровината, е с различно качество. Този, който не е третиран с химикали, съдържа повече витамини и минерали. Качественият зехтин е важен за нормалния баланс на мастните киселини, което организмът не получава от слънчогледовото олио.

Мед

Суровият мед е по-скъп, но пък не е минал пастьоризация и не е обогатяван с разни съставки. Чистият продукт заслужава по-високата си цена, защото ползите от него са неимоверно много. Медът е сред продуктите, за които трябва да платите повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати