Авокадото се оказа най-добрата храна срещу затлъстяване

Авокадото се оказа най-добрата храна срещу затлъстяване

Затлъстяването е един от съвременните феномени с много тежки последици за здравето. Ето защо борбата срещу него се води непрекъснато и с всякакви средства.

Оказва се, че природата ни е дала ефективно, лесно за приложение и вкусно средство в борбата с това неприятно и опасно състояние. Това е тропическият плод авокадо.

Според едно изследване на учени от Калифорнийския университет, проведено сред 55 хиляди мъже и жени на възраст над 30 години и в течение на 11-годишно проучване, консумирането на едно авокадо на ден след началото на средната възраст може да ни спаси от проблема на затлъстяването.

Данните от проучването сочат, че хората, хапващи по един брой от тропическия плод на ден, са били по-малко застрашени от затлъстяване в следващото десетилетие.

Участвалите доброволци в допитването трябвало да отговорят на въпрос колко често са включвали авокадо в менюто си и колко е личното им тегло. Оказало се, че тези от участвалите в анкетата, които са изяждали поне по една четвърт от плода дневно имат по-нисък процент риск от наднормено тегло, в сравнение с останалите.

Какво представлява авокадото и кое го прави толкова добро средство срещу излишните килограми?

авокадо

Плодът на тропическото дърво, което наричаме авокадо, тежи от 150 до 250 грама и е една чудесна витаминозна бомба. Съдържа витамините А, С, Е, К и най-много протеин от всички други плодове. Съдържанието на желязо е високо и затова се препоръчва при анемии. В него има и други микроелементи - калий, калций, магнезий, фосфор, мед.

В един плод има около 160 калории. Мастните мононенаситени киселини, фибрите, олеиновата киселина са съставните полезни вещества, които го правят толкова ценен хранителен продукт.

Маслото от авокадо е една от най-подходящите мазнини за готвене, тъй като е много устойчива на окисление при високи температури.

Всичко това прави плода една от супер храните, които са ни в помощ да се справим с много здравословни проблеми, както и да балансираме хранителния си режим.

Авокадото е калоричен плод, който помага за отслабването и този факт е нужно да се знае от всеки, който се стреми да се освободи от излишните килограми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати