Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се използва сладкарски пош?

Как се използва сладкарски пош?

Сладкарският пош е специално приспособление, което се използва при приготвянето на различни сладки изкушения, и по-точно при украсата им.

Той има конусообразна форма и с неговата помощ ще можете да нанасяте крема, сметаната, майонезата или другите декоративни детайли в различни форми според накрайника, който сте избрали.

Ако искате да напълните еклерите с крем, тогава това кухненско приспособление също може да ви помогне.

Как да използвате правилно сладкарския пош?

В началото сложете накрайника, който искате да използвате. За да не "избяга" пълнежа в процеса на пълненето, можете да го притиснете леко с пръсти. За да се улесните, можете да сложите поша в чаша и да завиете леко ъгълчетата. Така удобно ще можете да напълните в него желания крем и няма да се изцапате целите, докато го правите.

Не се препоръчва да го препълвате, тъй като така най-малкото няма да ви е удобно да го използвате. Не забравяйте да изпуснете излишния въздух, преди да започнете да работа със сладкарски пош за украса на вашите ястия.

Когато пошът е готов за употреба, тогава го притискайте с ръката, с която го държите, а със свободната - можете да придържате и да направлявате накрайника, за да се получи украсата идеално.

За да се получи декорация с красива "опашка", трябва да натиснете върху поша, а след това да спрете и да издърпате бързо на едната страна, но без да натискате вече.

Днес ще намерите както пластмасови, така и метални накрайници. Изборът ви в това отношение зависи от това с какви предпочитате да работите и с кои от тях ви е по-лесно. Ние ви препоръчваме да заложите на металните, тъй като те имат значително по-дълъг живот и украсата с тях се получава по-красива.

Ако за първи път ще работите със сладкарски пош, тогава не бързайте да украсявате веднага готовата торта. В началото ви съветваме да се поупражнявате малко, за да свикнете, тъй като използването му е просто въпрос на навик.

Все пак всеки може да борави с белачка например. Тук нещата стоят по същия начин, а именно с малко тренировки на сухо ще можете да правите невероятни украсите за вашите торти, сладки, кексове и други, радвайки всеки ден близките си с неповторимите ви кулинарни изкушения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати