Празнична вечеря в последния момент! Няколко сочни идеи

Празнична вечеря в последния момент! Няколко сочни идеи

В живота на всеки един от нас се е случвало да посреща неочаквани гости или пък дори и да са "очаквани" гостите, времето да ни е изиграло лоша шега - задържали са ни на работното място, колата ни е "изоставила" насред пътя или пък сме се сблъскали с друга необичайна ситуация, в която ни се е наложило да "скалъпим" набързо празнична вечеря.

Ето защо тук ще ви предложим 3 идеи какво можете да приготвите за гостите си, ако се налага да правите празнична вечеря в последния момент. Естествено, всичко ще зависи от това с какви продукти разполагате.

1. Пилешки пържоли на тиган, поднесени със свежа салата

Празнична вечеря в последния момент! Няколко сочни идеи

Подобно на рибата, пилешкото месо се приготвя много бързо на тиган с незалепващо покритие, но за разлика от нея то няма да остави неприятни миризми в дома ви. Подправете пилешкото филе (ако е от бяло месо, ще стане по-бързо, отколкото ако пържолите ви са от пилешки бутчета) с малко сол и черен пипер и просто ги сложете да се опекат от двете страни в тигана.

За да не загорят, ще трябва бързо да ги размествате и обръщате, но ще установите, че цялата процедура ще ви отнеме едва няколко минути. Поднесете пилешките пържоли заедно със свежа салата. Още по-добре ще е, ако разполагате с чери доматчета, защото тях дори няма да е необходимо да режете. Празнична вечеря за 0 нула време!

2. Празнично ястие от кайма и яйца

Ако не разполагате с пилешки пържоли, а с кайма и яйца, отново имате вариант за бърза празнична вечеря. Намажете тава с мазнина и в нея сложете оформени с ръце топчета от подправена с подправки по избор кайма. В тях издълбайте отвор, така че те да заприличат на гнезда. Във всяко гнездо чукнете по 1 яйце, като внимавате жълтъка да попадне в центъра на гнездото. Сложете всичко това да се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна и ще се изненадате колко бързо сте спретнали не само вкусна, но и естетически добре издържана празнична вечеря.

3. Зеленчукови шишчета

Празнична вечеря в последния момент! Няколко сочни идеи

В кухнята на всеки вероятно се намира малко кромид лук, морков, доматчета, гъби или пък някоя "изоставена" тиквичка. Просто нарежете тези продукти на сравнително еднаква по форма размер, изсипете ги в купа, залейте ги с малко зехтин, подправете ги със сол и подправки по избор, разбъркайте ги добре и нанижете зеленчуковите шишчета. Печете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна до омекването им. Воала! Разполагате не само с красива, но и здравословна празнична вечеря!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати