Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-трайните продукти, които трябва да имате в хладилника

Най-трайните продукти, които трябва да имате в хладилника

Най-трайните продукти, които трябва да имате в хладилника

Точно колкото е неприятно да отворим вратата на хладилника си и да констатираме, че той е празен, толкова дразнещо е и след отварянето му продуктите буквално да започнат да се изсипват върху нас, защото сме го натъпкали с всичко, за което сме се сетили.

Понякога тъпчем храни в хладилника, без значение дали ще ги използваме и без да се замисляме дали мястото на конкретен продукт изобщо е в хладилника.

Все пак има някои определени хранителни продукти, за които се знае, че освен че са необходими в ежедневието ни, изискват и съхраняване в хладилник.

Ето кои са най-трайните продукти за хладилника, които винаги трябва да са ви под ръка.

1. Масло

Трайни продукти

Знаете, че ако се държи дълго време на стайна температура, маслото ще граняса. Ако го "пъхнете" в хладилника обаче, то спокойно може да издържи и няколко месеца. Освен за приготвянето на сандвичи, питки, погачи, сладки и т.н., ще можете да го използвате дори за пържене, в случай че обичайната мазнина, която използвате за подобна дейност, е на привършване.

2. Лимони

Можете да ги използвате за овкусяване на почти всички видове салати, предястия и основни ястия. Настърганата лимонова кора пък се употребява за ароматизиране на сладкиши. А защо не пробвате и така известния метод за детокс и отслабване, който се изразява в сутрешния прием на топла вода с лимонов сок? Изпитан метод. От своя страна, лимоните, съхранявани в хладилник, са вероятно най-дълготрайният цитрусов плод.

3. Ябълки

За тяхната полза е излишно да говорим. Поддържайте винаги по няколко ябълки в чекмеджето на хладилника си и ги консумирайте с наслада!

4. Сосове

Е, те не са особено полезни, но ако ги консумираме умерено, ще може да ги използваме за овкусяване на какво ли не. Особено трайни са горчицата, майонезата, кетчупът, барбекю соса и др.

5. Сухи колбаси

Колбасите са сред най-трайните продукти

В случай че сте вегетарианци или вегани, пропуснете тази точка от погледа си. Но има много хора, които не могат да седнат на масата без мезета като луканка, суджук, сушеница и други сухи месни деликатеси. Сред месата сухите колбаси са най-трайни.

6. Целина, моркови и червено цвекло

Как да не прибавите малко целина или моркови към любимата си супа? Или пък да си направите вкусен фреш или прясна салата от червено цвекло? За да увеличите многократно тяхната трайност обаче, съхранявайте само в хладилника си тези полезни кореноплодни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest