gotvach.bg»Статии»Любопитно»Вкусни идеи за обяд за ученици

Вкусни идеи за обяд за ученици

кутия с обяд за ученици

В днешно време все повече и повече говорим за здравословно хранене. Това е особено важно, когато става въпрос за децата ни и за създаването на здравословни навици на хранене.

Закуската или обядът, който приготвяте на децата си всеки ден, трябва да бъде разнообразен, здравословен и... забавен. На всички е ясно, че децата не обичат да ядат храна, която не е вкусна по техните стандарти.

Но пък има начини да ги накараме да я заобичат - направете я забавна и ги включете в подготовката. Така ще се почувстват важни и ще знаят, че сами вземат решението за това какво ще ядат днес в училище.

Ето няколко идеи за вкусен обяд за вашето дете:

Паста

обяд в училище

Децата обожават спагетите, но някак е трудно да си ги представим как ги ядат на чина в училище. Ето защо може да ги замените с тортелини, пене, паста под формата на мидички или буквички. За допълнение, избягвайте тежките или червени сосове, а заменете с нещо леко на зехтинова основа и добавете любим колбас и зеленчук на детето. Ако пастата е шарена, още по-добре.

Пица

Прекарайте неделния ден в приготвяне на вкусна домашна пица за вечеря. Накарайте детето само да избере съставките и соса и му позволете да ги подреди върху готовото тесто. Запазете парче или две за обяда на ученика в понеделник. Със сигурност ще ги изяде, след като само е измислило рецептата и е помогнало в изпълнението.

Шарен обяд

Имате ли кутия за обяд? Ако нямате, купете си една, но с много отделения. Така ще имате възможност да приготвите "шарен обяд". Нарежете кашкавал, шунка и сложете няколко чери доматчета и парчета краставица. Добавете ягоди, боровинки, ябълка, портокал или какъвто плод обича вашето дете. Разнообразете тази здравословна кутия с любимите му крекери и ще ви се получи много добре. Ако детето ви помогне в подредбата на кутията, още по-добре.

Кюфтенца

Може да направите стандартни кюфтета и няколко от различни зеленчуци. Кюфтетата са една от любимите храни на децата и те никак няма да откажат да занесат подобен обяд в училище. Може да добавите малко пресни зеленчуци или плодове и здравословният вкусен обяд за ученика е готов.

Сандвичи

сандвич за обяд в училище

Сандвичите винаги са добра алтернатива, когато нямате време да приготвите нещо друго. Между две филийки хляб (най-добре пълнозърнест) може да сложите каквото си поискате, дори и останки от снощната вечеря. Ако сте пекли пиле и ви е останало месо, сложете го върху хляб с някакъв сос или домат и имате готов обяд за днес.

Салата

Защо да не превърнем и салатата в нещо забавно? Нарежете зелена салата и различни зеленчуци (може да ги нарежете в различни и забавни форми), добавете сос, някакъв колбас или сирене, а може и пилешко и салатата е готова и вкусна. Прибавете филийка хляб и детето ще е добре нахранено.

Идеите за вкусен обяд за ученици са стотици и могат да бъдат съобразени с продуктите, които имате в хладилника и предпочитанията на детето ви.

Каквото и да измислите, важното е детето да иска да го изяде. Не е задължително да бъде изцяло здравословно или да бъде здравословно според вас. Направете приготвянето на обяда традиция и едно от нещата, които правите с детето си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати