Защо не трябва да ядете кисело мляко на гладно

кисело мляко на гладно

Мненията за това дали закуската трябва да е обилна или лека са доста различни. Въпреки това е важно да знаете какви продукти не бива да ядете в началото на деня, както и каква опасност може да крие това за вашето здраве.

Информацията за млечните продукти е много различна. В действителност хапването им сутрин не е точно вредно, но ще е безполезно. Все пак когато ядем даден продукт, ние искаме той не само да ни доставя удоволствие с вкусовите си качества, но и да е полезен за организма ни.

В киселото мляко, както знаете, се съдържат полезни бактерии, които подпомагат храносмилането на храната. Така ако всички тези полезни бактерии попаднат на празен стомах, тогава те просто се абсорбират от агресивния стомашен сок, а тялото ни не получавам никакъв полезен ефект от този млечен продукт. Затова, за да е наистина полезно киселото мляко, то трябва да се консумира след като вече сте хапнали.

Именно поради горезиброените причини, опитните диетолози съветват да консумирате млечните продукти след закуска, а не да са първата ви храна за деня. Така например можете да закусите с каша (овесена, грис и други). По този начин тази закуска ще настрои един вид храносмилането на нужната вълна и ще зареди организма ви с необходимата енергия.

кисело мляко

Това се отнася и до други продукти, като кафето или сока, например. Те също трябва да се консумират след първото ви хранене за деня. Специалистите съветват също така да не започвате деня си със закуска като сандвич с бял хляб.

Съдържащата се в него мая със сигурност ще предизвика ферментация и подуване на корема. Ако искате да си хапнете сандвич, тогава е много по-добре да го направите с черен хляб, а след това да хапнете и любимото си кисело мляко.

Както вече и сами разбрахте, безсмислено е да закусвате с кисело мляко сутрин, тъй като полезните бактерии в него ще загинат бързо в агресивната стомашна среда.

Така практически нищо няма да стигне до червата, за да може в действителност този продукт да подпомогне храносмилането. Затова, ако обичате да си хапвате кисело мляко, нашият съвет е да правите това след закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати