Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-популярните добавки за пица

Най-популярните добавки за пица

Пицата е едно от най-обичаните ястия в световен мащаб. Макар и да произлиза от Италия, днес на практика всяка една от страните има своя собствена разновидност. Появяват се нови и нови вериги, които претендират, че предлагат най-вкусната пица.

Тя е едновременно популярна, но и достъпна. Всеки може да я приготви по свой вкус – от брашното, до финалните добавки и подправки. Знаете ли обаче кои от тях са най-обичаните плънки за пица?

Съединените щати и Канада имат собствен отговор на този въпрос. В тези страни най-предпочитани са по-скоро класическите добавки – пикантният салам Пеперони например. На почит са още и наденичките, гъбите, лукът, беконът, маслините, спанакът. Вероятно ще ви изненада коя е една от двете най-предпочитани екстри? Няма грешка - това е ананасът!

В Обединеното кралство също харесват ананасът като добавка към пицата. Там обаче остават и традиционалисти – любимият топинг си остава кашкавалът. Пиците с морски дарове също са предпочитана разновидност.

В Индия пък явно обичат да експериментират. Местните обичат ястието си с тофу и маринован джиджифил. Ястието Мокба пък е традиционно за Русия. То представлява студена пица с добавка различни риби. Сред тях са сардини, херинга, скумрия. В Бразилия пък популярните разновидности включват сварени яйца, царевица, грах. В Пакистан пък добавките за пица най-често са от тиква, а любимата подправка е къри.

Швейцарците обичат да консумират пица с фъстъци. Вероятно ще се изненадате, че в страната понякога гарнират ястието си дори с банани. В Япония също достигат до крайности, добавяйки змиорки и калмари към традиционното италианско тестено изделие. Французите остават верни на себе си. Можете ли да предположите кой продукт е сред най-предпочитаните добавки към пицата? Сметаната!

А у нас често консумираме пицата с традиционни за ширините ни продукти. Предпочитани остават бялото сирене, доматите, кашкавалът. Всичко това е само доказателство, че пицата някога може би е принадлежала на Италия, но днес се превръща в мултикултурно ястие с хиляди разновидности.

Едно е факт – пицата е една от най-консумираните храни в световен мащаб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати