Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се готви с мултикукър?

Как се готви с мултикукър?

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Мултикукър

Мултикукър не е просто кухненски уред. Той е незаменим помощник в кухнята в напрегнато и забързано ежедневие. Днес почти всяко едно модерно домакинство притежава функционален помощник в за готвене.

Освен че спестява на домакинята усилия и време, приготвените ясния с Мултикукър са вкусни, но и продуктите в него запазват голяма част от своите полезни качества. Притежавайки такъв уред, определено ще впечатлите близките си с вкусни гозби. С негова помощ бързо и лесно можете да приготвите месо и зеленчуци, различни супи, десерти, дори и домашно кисело мляко.

Но все пак не се заблуждавайте, че готвенето с Мултикукър е съвсем лесно. Може от рекламните да ви убеждават, че става с натискане на един бутон, но готвенето с уреда си има някой специфики. Запознаете ли се с тях, гарантирано няма да имате фалове в кухнята. По-долу сме ви подготвили няколко практични съвети при готвене с Мултикукър.

- Ако приготвяте ястие с ориз, след като готвенето приключи, отворете капака и разбъркайте добре с дървена лъжица. По този начин излишната влага ще се изпари по-лесно и оризът ще остане пухкав;

- Ако използвате замразени продукти в готвенето си, ще трябва да увеличете времето за готвене;

- Ако приготвяте кекс или друго печиво, дръжте капака на уреда затворен по време на печенето. Обикновено сладкишите се пекат най-сполучливо на

130 °C за 45 минути;

- Ако използвате функцията пържене, не затваряйте горния капак на уреда;

- Винаги слагайте точното количество вода, описано в рецептите. Не спазването на този детайл, ще остави ястието сурово;

- За да постигнете най-добри резултати при рецептите с по-мазно месо, първо премахнете тлъстините;

- Ако вашата рецепта включва мляко или сметана, ги добавете през последните 15-20 минути от цикъла на готвене. Млечните продукти не се препоръчва да се готвят продължително време;

- С цел на вашата безопасност, при готвене с Мултикукър, когато температурата е над 130 градуса, капакът на уреда се държи винаги отворен.

- Когато изваждате вътрешния съд от Мултикукър задължително използвайте кухненска ръкавица или кърпа. Не забравяйте - вътрешният съд е силно горещ.

След като сте запознати със спецификите за готвене в мултикукър, предлагаме да разгледате тези рецепти за мултикукър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати