gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Грейпфрутът ускорява метаболизма! Ето как

Грейпфрутът ускорява метаболизма! Ето как

Ползи от грейпфрута за метаболизма
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Не е тайна, че метаболизмът се забавя с течение на годините и хората се опитват да го стимулират. Защо ни е нужен бърз метаболизъм и какво представлява на практика той?

Метаболизъм наричаме бързината, с която тялото ни преобразува хранителните вещества в енергия. Тя е необходима за осъществяване на жизнените функции на организма - сърдечна функция, дишане, поддържане на температурата на тялото, физическа активност и много други.

Ускоряването на метаболизма е условие за поддържане на всички жизнени функции на необходимото ниво. Стимулирането на процеса се извършва често с хранителни добавки и различни медикаменти, но храните са това, което ни дава възможност да получим още допълнителни ползи от тези, които може да ни предлага една добавка под форма на хапчета.

За щастие има много подходящи храни и напитки, които ускоряват метаболитните процеси и те влизат в различни хранителни диети за отслабване, тъй като бързият метаболизъм е гаранция за сваляне на излишното тегло и оттам постигане на добро общо здравословно състояние.

Най-общо органичните храни са подходящи за ускоряване на процесите на обмяна на веществата.

Научните изследвания показват, че третираните с пестициди хранителни продукти затрудняват обменните процеси, тъй като токсините пречат на горенето на калории. Органичните храни са правилният избор в този случай. Повечето плодове спадат към тази категория хранителни продукти.

От тропическите цитрусови плодове, богати на хранителни вещества, антиоксиданти, фибри и витамин С, с най-благотворно действие върху обмяната е грейпфрутът. На какво се дължи този факт?

Грейпфрутът ускорява метаболизма

Според проучвания причината е в ензим, който се нарича АМРК - activated protein kinase - активирана протеинова киназа.

Нейното активиране се осъществява от органично съединение, което се намира в плода. То се нарича нооткатон. Когато активираната протеинова киназа влезе в действие, тя задейства енергийните процеси в тялото. Това подпомага метаболизма. Бързият метаболизъм пък довежда до загуба на излишни килограми.

Трябва да се има предвид, че ензимът АМРК става активен при физически усилия с цел да подпомага мускулите да преработят съхранената захар и мазнини в енергия.

Това означава, че грейпфрутът ускорява метаболизма, когато се добави към здравословни диети и се комбинира с физически тренировки. Той подпомага обменните процеси в тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати