gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-популярните италиански колбаси

Най-популярните италиански колбаси

Най-популярните италиански колбаси

Не бихме били в състояние да направим класация на най-популярните италиански колбаси не само защото разнообразието им е огромно, но и защото всека италиански регион се отличава със свои местни деликатеси, направени от месо.

Можем обаче да ви насочим вниманието към 3 от най-известните от тях, защото, за наше и ваше щастие, вече можем да ги намерим по-лесно и на родните щандове за колбаси.

Прошуто

Прошутото е най-известният италиански колбас

Надали има любители на италианските колбаси, които да не са влюбени в Прошутото. Всеки, който влезе в тази кулинарна любов обаче, е добре да "поназнайва" нещо и за своя обект на възхищение и искрен апетит. А ако искате да я консумирате пълноценно, то тогава незабавно се насочете към италианския град Парма, от който произхожда Прошутото.

Този италиански деликатес се приготвя от свинско месо (отглеждат се специална порода свине), и то по много специална технология, състояща се в мариноването му с традиционни подправки и търпеливото изчакване узряването на Прошутото. Процесът може да отнеме 18-24 месеца.

Естествено, не е необходимо да стягате куфарите за Парма, защото и у нас се внася качествено Прошуто. Можете дори да избирате между неговите 2 разновидности - сурово (Проушуто Крудо) и варено (Проушуто Кото).

Пеперони

Салам Пеперони е сред любимите италиански колбаси

Хм, сигурно усещате аромата на вкусната пица Пеперони и нейния леко пикантен привкус...

Този месен шедьовър произхожда от Южна Италия и ако планирате подобна екскурзия, то искрено ви препоръчваме да пробвате и истински колбас Пеперони. Произвежда се от смес от свинско и говеждо и поради съдържащия се в него черен пипер има наистина по-пикантен вкус в сравнение с традиционните салами. Макар да е популяризиран от американците, истински Пеперони се консумира именно в Южна Италия.

Салам Чингиале

италиански колбаси

Не е толкова популярен у нас, но ако имате възможност да посетите Флоренция или пък да отделите време за цяла Тоскана, то няма как да сте "попили" напълно всичко от този изключително красив италиански регион, ако не сте пробвали и салам Чингиале. Този италиански колбас се прави от дивечово месо (по традиция от дива свиня) и сред подправките му се отличават семената от див копър, които придават типичния му вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати