Какво е абдоминално затлъстяване

Какво е абдоминално затлъстяване

Натрупването на прекомерно количество мазнини в коремната област се нарича абдоминално затлъстяване. То може да бъде причинено от напредване на възрастта, хормонални нарушения, заседнал начин на живот.

Още причини за появата на този тип затлъстяване са липсата на физическа активност, генетичната предразположеност и приемът на големи количества храна, особено късно вечер.

Абдоминалното затлъстяване може да бъде предизвикано и от прекомерен стрес и напрежение.

Хората с абдоминално затлъстяване страдат от сериозен дефицит на витамин D. Това показват данните от ново изследване на холандски учени. Според тях колкото повече е натрупването на мазнини в областта на корема, толкова по-голям недостиг на витамин D се установява.

За да се поправи това, засегнатите от този вид затлъстяване се нуждаят от допълнителен прием на витамина.

Пътят за справяне с абдоминалното затлъстяване е диета и спорт. Коремните преси обаче не вършат работа, защото чрез тях стягаме само мускулите в коремната област, а те са под натрупаната мазнина.

Хранителният режим на хора, страдащи от подобно натрупване на мазнини, трябва да включва свежи зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни и нетлъсто месо.

От голямо значение е да се елиминира заседналият начин на живот и да се увеличи физическото натоварване. Дори половин час бързо ходене на ден ще е от изключителна полза и ще помогне за намаляване на абдоминалното затлъстяване.

Приемът на вода също е много важен, защото тя именно извежда токсините от тялото. Храната трябва да се дъвче добре и бавно.

За да преборите затлъстяването и да намалите мазнините по корема, заложете на малките порции и честото хранене, защото това ще държи в норма нивата на кръвната ви захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати