Как да се сдобием с повече самочувствие в кухнята?

неувереност в кухнята

Гледате кулинарни предавания, посещавате влогове, абонирани сте за youtube канали на топ-кулинари, следвате фейсбук-страници с рецепти за невероятни вкуснотии…

Искате да бъдете като вашите идоли, но се страхувате да направите нещо по-различно от традиционната супа топчета и картофена яхния, а най-великото ви постижение е баклава.

Време е да добиете повече самочувствие в кухнята, особено ако ви се получава и имате афинитет към готвенето. Ето няколко простички съвета, които ще ви дадат увереност в кухнята.

Не се страхувайте да опитвате

Определено това е първата крачка към успеха в кухнята. Просто опитвайте, опитвайте и опитвайте – докато не се получи. Важно е да се престрашите да започнете приготвянето на нещо ново. Дори да не се получи от първия или втория път – направете още един опит. Когато в крайна сметка рецептата се получи, ще бъдете горди и доволни от себе си. Това ще ви даде повече смелост да продължавате.

Започнете с простото и вървете към сложното

Не е нужно да се хвърляте в изпълнението на трудни рецепти. Особено ако сте по-начинаещи и тепърва искате да добиете увереност. Започнете с някакви по-прости ястия. Важното е да се получават вкусни и красиви на външен вид.

По-добре да приготвите много на брой лесни храни с пленяващ вкус, отколкото една сложна рецепта, която в крайна сметка да не е особено апетитна. Когато започнат да ви хвалят, че храната ви е невероятна, ще добиете много повече увереност в себе си и може да се впуснете в приготвянето на по-сложни неща.

увереност в кухнята

Подредете кухнята си перфектно

Може да сте добри кулинари и да се справяте чудесно с готвенето, но пак да нямате достатъчно самоувереност. Помислете си – дали обстановката в кухнята ви не е причина да сте неуверени? Направете така, че всичко да ви е под ръка.

Подредете перфектно, използвайте бурканчета с надписи, големи рафтове, удобни кошове за продукти, осигурете си простор. Въоръжете се с най-полезните и най-важни готварски съоръжения, които са ви необходими. Не позволявайте на никого да всява хаос там, където разгръщате кулинарния си талант. Превърнете вашата кухня във вашата крепост, в която ще създавате апетитна и питателна храна.

Селектирайте правилно информацията

За да не се обърквате от огромната информация, която може да намерите за кулинарните ви начинания, придържайте се основно към една рецепта. Изберете проверена и приготвена от майстор-готвач, който за вас е авторитет. Следвайте го стриктно и импровизирайте само ако сте напълно сигурни в себе си.

Доверявайте се и на други рецепти и съвети от същия специалист. Придържането към философията и уменията на един шеф дава стабилност и гарантирано увеличава увереността.

Експериментирайте с ваши идеи

Ако сте по-напреднали, може спокойно да правите най-различни експерименти на базата на ваши кулинарни идеи. Може да ви се получи някое невероятно ястие, с което да грабнете ума на вашите близки, на гостите или на гостите в ресторанта, в който работите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати