Как да превърнем сутрешното кафе в здравословен еликсир

сутрешно кафе

Кафето е една от най-изследваните и обсъждани напитки. Черното злато открай време е обект на много спорове. Полезно ли е кафето или пък по-скоро ни вреди? И тук, както при употребата на алкохол, всичко се крие в умереността и качеството.

Една чаша качествено кафе на ден едва ли ще ви навреди. По-скоро ще ви ободри, ще ви изпълни с желание за работа, ще подобри паметта ви и ще ви помогне да забързате метаболизма си. От друга страна, прекомерната употреба на тази ободряваща напитка ще ви направи раздразнителни, нервни и може много да навреди на сърцето и мозъка ви.

Но не вредите и ползите от кафето ще обсъждаме днес, а по-скоро как да добавим още полезни съставки в него. Защото, за добро или за лошо, много хора започват утрините си именно с чаша горещо кафе.

Ето кои подправки да добавите в кафето за повече оксиданти!

1. Канела в кафето за по-здраво сърце

канела за по-полезно кафе

Добавянето на канела към сутрешната ви чаша кафе ще достави мощна доза антиоксиданти. Канелата е пълна с 41 различни защитни съединения и има една от най-високата антиоксидантна активност сред всички видове подправки.

2. Джинджифил срещу вируси и мускулни болки

Съдържа изобилие от мощни антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които са напълно способни да намалят мускулната болка, като същевременно понижават холестерола и подпомагат храносмилането.

3. Куркума за по-добро храносмилане

куркумата е полезна съставка към кафето

Основните лечебни свойства на куркумата са получени от съединението куркумин, което има мощни противовъзпалителни антиоксидантни свойства. Куркумата не само подпомага храносмилането, но също така поддържа детоксикацията на черния дроб и дори може да помогне за лечение на депресия. Препоръчваме ви да смесите куркума с малко кокосово масло за вкусно и силно кафе.

4. Какао за борба с депресията

Какаото съдържа вещество, което ефективно ще понижи кръвното ви налягане, ще повиши добрия холестерол, както и ще понижи лошия холестерол. То също така засилва мозъчната ви сила, като същевременно подобрява настроението ви и се бори с депресията. Препоръчваме да разбъркате една супена лъжица сурово какао на прах в чашата си със сутрешно кафе.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати