4 погрешни твърдения, свързани с отслабването

диета
Закачалка за торби за боклук-24%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Закачалка за торби за боклук
19.00 лв.
14.50 лв.
Виж ››

Когато стане въпрос за здравословно хранене и диетични режими за отслабване, можем да се натъкнем на всякакви твърдения. Повечето са правилни и полезни.

Сред тях обаче съществуват и редица неверни и подвеждащи схващания, които всъщност саботират опитите ви да свалите излишното тегло. Те не са базирани на конкретни факти, но са се наложили като истинни през времето и хората сляпо вярват в тях.

Ето някои от най-разпространените погрешни твърдения, свързани с борбата с килограмите, които не бива да ви подвеждат.

1. Салатите са най-здравословната храна

ядене на салата за отслабване

Всъщност има огромна доза истина в това твърдение, но….. за да бъде една салата здравословна, тя трябва да съдържа именно такива компоненти. Ако салатата ви е пълна със сирене, съдържа например макарони от рафинирано брашно или обилно количество висококалоричен дресинг, то тя със сигурност не може да бъде поставена в графа диетични храни. Ако искате да похапвате наистина диетична салата, трябва да се съобразите с продуктите, които използвате за направата й.

2. Консумацията на въглехидратни продукти вечерно време водят до напълняване

Много често срещано твърдение-заблуда за отслабването. В действителност за организма няма значение по кое време точно каква храна получава. В борбата с килограмите най-важното условие е да не се прекалява с приема на храна. Контролирайте се. Яжте толкова, колкото ви е необходимо, за да се заситите, а не се тъпчете безпаметно.

3. От бананите се пълнее

Поредното погрешно схващане за отслабването. В шест големи банана се съдържат толкова калории, колкото в едно парче пица. Тези вкусни плодове са всъщност нискокалорични, в тях няма мазнини и са много богати на фибри, магнезий и калий, както и витамин В6, който стимулира образуването на червените кръвни клетки и укрепва имунната система.

бананът е диетичен продукт

4. Мазнините причиняват затлъстяване

Сигурно сте чували, че ако искате да премахнете излишните тлъстини, трябва да изключите мазнините от менюто си. Това не е вярно! Точно обратното – организмът ви има нужда от достатъчно полезни такива, които се съдържат в рибата и ядките, например. Само по този начин може да се осъществява правилна обмяна на веществата, което е от съществено значение за хората, които правят опити да намалят килограмите си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати