gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за лесна гарнитура към вечерята

Идеи за лесна гарнитура към вечерята

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
979558
задушен ориз за гарнитура към вечерята
Електронна везна тип кана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
Виж ››

Често се случва така, че когато сме поканили гости или просто искаме да приготвим вечеря на семейството си, ние мислим единствено за основното ястие и забравяме, че към него е добре да поднесем и някаква гарнитура.

В редица случаи пресните салати могат да ни спестят това, но не винаги разполагаме с пресни зеленчуци, особено ако не е сезонът им. Това е причината тук да ви предложим идеи за лесна гарнитура към вечерята, независимо дали тя е официална или не.

Оризът е чудесна гарнитура за почти всички ястия, а и става доста бързо. За да избягате от стереотипите обаче, можете да се снабдите с червен или черен ориз, като не забравяйте, че последният обикновено се накисва преди да се подложи на топлинна обработка.

При положение, че не сте успели да намерите по-екзотични видове ориз, то можете просто да превърнете белия традиционен ориз в жълт, като добавите към него жълти подправки - куркума, къри, шафран и т.н.

Задушените картофи с добавка масълце, копър и чесън са си истинска класика и освен на месни блюда пасват много добре и на рибни. За разлика от пържените картофки, както и онези, които се приготвят на фурна, те стават много бързо, а и с цел да не се разкашкат, не е необходимо да ги режете на много ситно. Това определено ще улесни задачата ви.

задушени картофи за гарнитура

Задушените зеленчуци с масло са също класика, която можете да превърнете в изключително лесна за приготвяне гарнитура, подходяща както към месни, така и към постни ястия.

Може да ви се стори странно, но пастата (без спагетите и другите по-дълги видове паста) също може да бъде гарнитура, а не основно ястие. Цветните фусили или макарони, подправени единствено със зехтин и ароматни билки и треви биха били по-нестандартен, но също много лесен избор за гарнитура.

Макар темата ни да е за лесна гарнитура за вечеря, тук ще си позволим да ви дадем и някои идеи за гарнитура, които не са чак толкова лесни, но пък се приготвят от предходния ден. Т. е биха ви спестили време точно, когато най-много се нуждаете от него.

Типичен пример са студените гарнитури, които колкото повече време престоят, толкова по-вкусни стават. Можете да направите от онези топчета, които се приготвят от кашкавал или сирене и в средата на които се поставя маслина, кисела краставичка или пък орех. Тъй като, за да слепнат, към тях неизбежно се добавя и масло, то те със сигурност трябва да бъдат приготвени колкото се може по-рано, за да може то да се втвърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати