Паста от твърда пшеница - всички предимства

Паста от твърда пшеница - всички предимства

Пастата от твърда пшеница все по-често се появява по рафтовете на нашите супермаркети. Забеляза ли сте обаче, че те струват много повече от обикновените макаронени изделия, така че не е ясно дали трябва да харчите допълнителни пари и да купите този продукт.

Всъщност макароните от твърда пшеница са много по-здравословни от обичайните.

Макаронени изделия от твърда пшеница съдържат много повече полезни вещества масовата паста.

Полезни свойства и предимства на пастата от твърда пшеница

Зърната от твърда пшеница съдържат нишесте под формата на кристали. Не се променя от топлинна обработка. Лесно се абсорбира, дава сила и улавя протеина.

Мазнините в макароните от този сорт са здравословни - ненаситени. Разпадат се бързо и такива мазнини са полезни за нашата кожа - прави я гъвкава и гладка.

Продуктът е с високо съдържание на протеини и въглехидрати. Една четвърт порция ще задоволи ежедневните ни нужди от тези вещества.

Паста от твърда пшеница
Снимка: Илиана Първанова

Продуктът съдържа и фибри. Полезен е за храносмилането и сърдечно-съдовата система. Фибрите като метла изхвърлят всички токсини от тялото.

От останалите полезни вещества в състава на пастата от твърда пшеница ще откриете витамини от група В, фосфор, калий, калций, желязо.

Избор на паста от твърда пшеница

На опаковката с такива тестени изделия винаги има съдържание, така че няма да се объркате, но би било полезно внимателно да проверите продукта, за да не купувате стоки с ниско качество. Твърдите тестени изделия трябва да са със златист цвят, малките петна са приемливи (тъмните петънца са малки частици от обвивката на зърното). Повърхността трябва да бъде идеално гладка.

Как се готви правилно паста на твърда пшеница

За да сготвите правилно макарони от твърда пшеница, те се сипват в предварително вряща вода с малко сол. Времето за готвене е посочено на опаковката. Изплакнете продукта след готвене със студена вода - нещо, което не се препоръчва при другите рецепти с паста. Само по този начин ще запазите всички полезни свойства.

От тестени изделия от твърда пшеница можете да готвите различни ястия, да ги сервирате с различни видове сосове, зеленчуци, месо, риба.

Вкусно е и е здравословно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати