Идеи за вкусни и икономични закуски

Идеи за вкусни и икономични закуски

Пропускате ли често първото хранене за деня? Времето не ви стига, не знаете какво да направите за закуска, опитвате се да спестите пари и накрая просто я пропускате.

Това най-вероятно звучи познато на много хора. Закуската е най-важното хранене за деня, което ни зарежда с енергия, за да се справим с предстоящите ни задачи.

Пропускайки я, ние лишаваме тялото си от много вещества и губим шанса да стимулираме работата на метаболизма си.

Закуската всъщност изобщо не е толкова претенциозна, колкото изглежда. Можете да си приготвите изключително вкусна закуска само за няколко минути.

Продуктите, които ще използвате, няма да отнемат много от средствата ви и все пак ще са хранителни и полезни.

Кисело мляко с плодове

Вкусна закуска

Една от най-лесните и икономични закуски е купата кисело мляко с плодове.

Плодовете могат да бъдат по-избор, но бананът е силно препоръчителен. Той е засищащ и богат на сложни въглехидрати, а вкусът му се съчетава идеално с този на киселото мляко.

Други плодове, които можете да включите за повече витамини, са ягоди, киви, мандарини и ябълки.

Ако не харесвате киселият вкус на киселото мляко, можете да го подсладите с лъжичка-две мед. Така закуската ви ще е изключително хранителна и ще ви даде достатъчно енергия за деня.

Овесена каша

Овесената каша също е много приятен вариант. Към нея, както при киселото мляко, могат да се добавят плодове и мед.

За да не се налага да я киснете от вечерта до сутринта, просто я полейте с гореща вода или мляко на сутринта и ще бъде готова само за няколко минути.

Омлет

Икономична закуска

Сладките закуски не са за вас? От солените неща най-изпитаното ястие, което е бърза и икономична закуска, е омлетът.

Рецептата му е гъвкава и в него може да се добавят какви ли не зеленчуци. Класиката е просто яйца и сирене, но при желание може да се добавят още и домати, маслини и дори подправки.

Този вариант е особено подходящ за хора, които не са фенове на чистия вкус на яйцата.

А щом става въпрос за яйца, не можем да не споменем типичната английска закуска. Всеизвестните яйца на очи и бекон могат да бъдат много добър вариант за закуска.

При употребата на зехтин вместо олио това се превръща в полезна закуска и страхотен начин да започнете деня си. Можете да гарнирате с препечени филийки, кисели краставички или свежи домати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати