Български напитки, по които чужденците пощуряват

1 от 5 Снимки

Ракия


Ракията е традиционна алкохолна напитка за страната ни. Можем да я приготвим от какви ли не плодове. Най-често се прави от сливи, грозде, ябълки, череши или кайсии. Но перла в короната е дюлевата ракия. Ако е приготвена добре, тя е истинско бижу на масата, внасящо стил и нежно ухание.

България е известна не само с природните си красоти, но и с вкусната си кухня.

Всеки чуждестранен турист, посетил страната ни, не може да се насити на типично български специалитети като класическа мусака, домашна лютеница, традиционна шопска салата.

Сред типичните за родната трапеза специалитети са още баница с яйца и сирене, таратор с орехи и чесън, чомлек, зелеви сармички с кайма и ориз, постни лозови сармични с ориз, сирене по шопски, традиционни гювечета.

А какво ще кажете за българските колбаси и мезета като филе елена, телешка пастърма, домашна саздърма, вкусен конски суджук? Можем да изброяваме до утре вкусотиите от родната кулинария, с които можем да се гордеем.

Но истината е, че повод за гордост са не само традиционните специалитети, но и българските напитки.

Оказва се, че и в тази категория успяваме да си спечелим много почитатели. Вижте в горната галерия любимите на чужденците български напитки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати