Три манджи от едно пиле - само с тези рецепти

пиле с ориз

По време на пазар сигурно вече сте отбелязали, че е доста по-изгодно да си вземете цяло пиле, отколкото пилешки пържоли, бутчета, крилца и т.н. Същевременно се замисляте какво можете да сготвите от едно цяло пиле. Не е ли това прекалено много храна?

Идеята ни тук е да ви покажем, че от едно пиле можете да приготвите 3 различни ястия, които прибрани за съхранение в хладилника, биха ви спестили обичайното ежедневно готвене.

Преди да ви представим своите рецепти в много важно да уточним, че пилето трябва да бъде разчленено по обичайния начин и сварено. Към водата, в която го варите, е добре да добавите малко сол, пипер на зърна, както и нарязани на кубчета целина и пащърнак.

Също така ви препоръчваме да варите пилето в по-голяма тенждера, за да можете да си отделите от получения пилешки бульон и за бъдещи манджи.

Достатъчно е, след като той изстине, да го пресипете в пластмасови бутилки и да го замразите. Ето и нашите идеи, след като вече сте сварили пилешкото месо.

1. Пилешка супа

Няма да ви учим как се прави пилешка супа, но е важно да уточним, че от свареното пиле е най-добре да използвате гръбчето на пилето, за да можете за останалите манджи да си оставите гърдите, крилцата и бутчетата. Да, малко е досадно да го изчистите от кокалчетата, но по тях има достатъчно месо, което да използвате за направата на пилешка супа. Естествено, използвайте и бульона.

2. Пиле фрикасе

пиле фрикасе

Тъй като пилешкото месо от гърдите е доста сухо, ви препоръчваме именно него да използвате за пиле фрикасе. Подробни рецепти можете да откриете на сайта ни, но е важно да вземете предвид, че повечето от тях са за цяло пиле. Т.е. да съобразите написаните готварски мерки и продукти с количеството пилешко месо, с което разполагате. Отново използвайте бульона от свареното пиле.

3. Пиле с ориз

Да, традиционно българско ястие, което е сред любимите на малки и големи. Варианти на това как да приготвите пиле с ориз също можете да откриете на сайта ни, а за това вкусно ястия използвайте пилешките крилца и пилешките бутчета, разделени на порции, както и пилешкия бульон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена
Албена
02.05.2020 10:19
Аз също правя така, много е изгодно. А и е бързо приготвянето на вечеря за три дни.
0
0