Решение за лошия дъх след консумация на чесън

Решение за лошия дъх след консумация на чесън

Много е спорно да се установи кой е по-добрият природен антибиотик - чесънът или пчелният мед (в това число влизат и почти всички пчелни продукти).

Заради лошия дъх, който остава в устата ни след консумацията на чесън обаче, ние обикновено се насочваме към пчелния мед.

Означава ли това, че трябва да се лишите от всички полезни свойства на чесъна само заради неприятния дъх в устата ви? Да забравите за любимата шкембе чорба, за вкусните печени чушки, поръсени с чесън, или пък тиквичките с млечен чеснов сос. Нищо подобно.

Има много решения за премахване на лошия дъх след консумацията на чесън. Ето някои от най-ефективните.

1. Прясно мляко

консумация на чесън

Да, спомената шкембе чорба се приготвя именно с прясно мляко, но след консумацията ѝ изпийте и 1 чаша пълномаслено мляко, без значение дали е топло или не. То бързо ще неутрализира неприятната миризма на чесъна, който вероятно сте добавили към чорбата си.

2. Кафе

След консумацията на чесън е добре да сдъвчете 1-2 зрънца кафе с цел премахване на лошия дъх в устата ви. Няма да лъжем, че това не е от най-приятните дейности поради горчивия вкус на кафето, но само след секунди ще забравите за аромата на чесъна. Не само вие, но и хората около вас.

3. Пресни и ароматни билки и треви

Билки за свеж дъх след консумация на чесън

В това число естествено не влизат дивият чесън и лук, които също имат специфичен аромат, но пък спокойно можете да пробвате да сдъвчете няколко стръкчета магданоз, копър, босилек, мента, риган и др. Да добавим и че много от тях се сочат за афродизиаци и за такива, които повдигат мъжката потентност (особено магданоза), така че ще можете да постигнете няколко цели накуп.

4. Лимон

Ако не ви пречи киселият вкус на лимона, то си отрежете резен лимон и просто го сдъвчете. В случай че не сте му чак такъв любител, можете да си приготвите лимонова вода с мед, за да притъпи киселия вкус на лимона.

5. Измиване на езика

Измиване на езика след консумация на чесън

Автоматичната ви реакция след консумация на чесън ще е да си измиете зъбите, но не забравяйте и езика си. За още по-добър ефект можете и да се изжабурите с вода за уста.

Така че спокойно продължавайте да се наслаждавате на любимите си чеснови ястия и да извличате многобройните здравословни ползи от консумацията на чесън - решенията за премахването на лошия дъх в устата ви вече са пред вас!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати