С какви продукти се презапасяват хората по света?

С какви продукти се презапасяват хората по света?

Началото на 2020 г. определено не е период, наситен с положителни емоции. Не само за нас, но и за хората по цял свят. Искрено се надяваме да ни четете от дома си, защото сте се самоизолирали, а не защото сте били контактни или пък сте заразени с коронавирус. Но както казват мъдрите хора, всичко ще отмине и вероятно дори след време ще го забравим.

Сега обаче ще ви запознаем с някои интересни факти, които вероятно ще запомните. След изкупуването на стоки от първа необходимост като хляб, брашно, олио и се стигне до изчерпването на тоалетната хартия (психолозите все още се опитват по някакъв начин да си обяснят налудничавото ѝ закупуване), в Испания, която е втората засегната в Европа държава от коронавируса, населението вече придобива други пазарни навици. А именно бира, вино, маслини, аншоа и чипс.

Олга Кастаниер, която е испанска психоложка, обяснява поведението на своите съграждани с факта, че когато човек е изложен пред стресова ситуация, а освен това и трябва да се презапаси с продукти предвид наложената му изолация, той няма да си мисли за пържоли, а за нещо "по-така" за душата - алкохол и нещо подходящо, с което той може да се консумира.

Презапасяване с храни

Резултатите от началото на април показват, че в Испания закупената бира е с 80 % повече от същия месец миналата година. Покупките на вино (предимно червено) са с 60 % повече от миналогодишните.

Производителите на маслини, както и техните продавачи обаче могат да са още по-горди, защото маслините са се превърнали сред най-предпочитаните за купуване продукти в Испания.

Да не забравим и аншоата. Тя все пак е подходящо мезе както за вино, така и за бира. Освен това в много случаи се продава консервирана и има много дълга трайност.

Испанците се презапасяват с маслини, аншоа и вино

Но не само алкохолът и "евентуалните" мезета към него биха могли да ни изненадат. Знаем, че испанският народ може да се весели, независимо в какви обстоятелства се намира.

А има ли нещо по-хубаво от сладкото? Шоколадите и всякакви сладоледи също с бързи темпове изчезват от щандовете по магазините. Ако не знаехме каква е причината за това презапасяване, бихме си казали, че испанците се готвят за най-голямото пиршество на света!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати