Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Приготвяне на домашен пастет - лесно, вкусно и икономично!

Приготвяне на домашен пастет - лесно, вкусно и икономично!

Приготвяне на домашен пастет - лесно, вкусно и икономично!

Домашно приготвените пастети от птици, месо, риба или зеленчуци са чудесна идея за закуска, обяд или празнична трапеза. Можете да направите предястието, приготвено у дома, по-вкусно, като добавите разнообразни подправки на вкус, моркови, лук, билки, варени яйца, сметана, месен бульон.

В състава на вкусния домашен пастет влиза и черен дроб, сланина или мас.

Месото се задушава или сварява с ароматни подправки и зеленчуци. Те не само ароматизират, но и го правят по-сочен. Сол се прибавя в момент, когато всички съставки се смесват в един съд, но все още не са смлени. Смила се и се смесва в хляб, накиснат в бульон, и яйца. Пастетът се омесва се добре и се подправя допълнително при нужда.

Домашният пастет се поднася отделно в чинийки или намазани на хлебни филийки. Приготвят се непосредствено преди поднасяне или поне час по-рано, като дотогава може да се съхранява в хладилник в покрит съд. Ако пастетът се държи по-продължително време изложен на въздух, цветът му се променя и изгубва приятния си апетитен вид.

Поставете приготвения домашен пастет в буркани и залейте отгоре с олио или покрийте с тънък резен сланина. Бурканите дръжте на хладно място или в хладилник. Така пастетите могат да се съхраняват 10-15 дни.

Освен това такъв пастет от черен дроб или месо може да бъде допълнително стерилизиран в буркани, тогава съхраняването на пастата определено няма да създаде проблеми!

Като асортимент пастетите се поднасят рядко като самостоятелно предястие. Най-често те са съставна част или допълнение на други топли предястия - сандвичи, воловани, асортита.

Гарантирано вкусно ястие с пилешки дробчета - пилешки пастет. Той е деликатен, удовлетворяващ, много вкусен, а и икономичен. Приготвя се лесно, така че пастетът с дробчета от пиле е подходящ за ежедневните менюта.

Дано сме ви дали добра идея за празнично предястие - нека тази ретро рецепта заеме своето място на празничната трапеза!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати