Плодове с високо съдържание на въглехидрати

плодове с високо съдържание на въглехидрати

Плодовете са голяма част от всяко едно здравословно меню. Те са богати на витамини, минерали, фибри и други полезни вещества, от които нашите тела се нуждаят. Много от тях също съдържат антиоксиданти, които могат да ни предпазят от рак.

Естествено, като със всяка друга храна, и тук не трябва да се прекалява. По-голямата част от тях съдържат големи количества захари, а следователно са богати и на въглехидрати. Множество диети отричат яденето на плодове или на повечето от тях точно поради съдържанието на захар и въглехидрати.

Ако не се стремите да отслабнете, хубаво е да ядете достатъчно плодове на ден не само защото са полезни. Има и друга причина - богатите на въглехидрати плодове са добър източник на енергия.

Кои са плодовете с високо съдържание на въглехидрати, вижте по-долу:

Банани - един средно голям банан съдържа 27 г въглехидрати. Освен това съдържа множество здравословни фибри, минерали и витамини, които помагат за предпазване на сърцето.

стафидите са богати на въглехидрати

Стафиди - освен че са богати на въглехидрати, стафидите съдържат фибри, които спомагат за баланса на кръвната захар. В тях също има здравословни количества калий и желязо.

Манго - голяма част от тропическите плодове съдържат големи количества захар и следователно въглехидрати. В мангото се съдържат големи количества витамини С, А и В6.

Ананас - също като мангото и ананасът съдържа големи количества въглехидрати и витамин С. Той обаче също така може да ви набави и необходимото количество магнезий.

Ябълка - един от плодовете, които също имат високо съдържание на въглехидрати (колкото и да не ни се вярва). Това е така, защото ябълката има и високо съдържание на фибри. В същото време тя е и силен антиоксидант и поддържа правилното функциониране на имунната ви система.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати